Teröre tepki büyüyor

Ankara'da yapılan kanlı terör saldırısı nedeniyle sağlık çalışanları Tıp Bayramı'nı bayram havasında kutlamıyor. Türk Tabipler Birliği etkinlikleri iptal etti, törenlerde terör saldırısına tepki yağıyor. TTB'den kınama geldi

TIP Bayramı için hazırlık yapan sağlıkçılar dün Ankara'da yaşanan patlama ve acı kayıplar nedeniyle Türk Tabipler Birliği'nin de aldığı kararla etkinlikleri iptal etti. Beyaz eylemler, yürüyüşler, basın açıklamaları ve çeşitli etkinlikler yapmaya hazırlanan illerdeki tabip odaları 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlama nedeniyle etkinlik yapmayacak. Türk Tabipler Birliği internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırının faillerini lanetlediğini ve ülkenin günden güne karanlığa itildiğini belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN TIP BAYRAMI AÇIKLAMASI

Bugün 14 Mart 2016, tıp öğrencilerin işgale başkaldırısının 97. yılı. Ezelden beri hür yaşamış Milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümündeyiz, İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu “Tıp Bayramı”.

Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız.

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.

Dün Başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz.

Evet Acılıyız.

Ancak bu milletin acılarla yoğrulmuş şanlı tarihinin üzerimize yüklediği sorumluluğun her zamankinden daha fazla farkındayız. Bu alçakça saldırılarla ölüm kusan insanlık düşmanları kaybedecek, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen medeniyet anlayışını temsil eden Milletimiz kazanacaktır.

14 Mart 1919’da kadim başkentimiz İstanbul’u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletimizin birliğine ve ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Terörün; huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz.

Hekimler olarak Milletimizle birlikte; acımızın da, umudumuzun da, kaderimizin de bir olduğunu haykırmaya, insanımız ve insanlık için çalışmaya devam edeceğiz.

Milletimize hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duyduk.

Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya hep devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Çanakkale Ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz.

Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Çanakkale'de vardık, dünde ordaydık ve bu günde yaralılarımızın yanındayız. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız.

Biz Buradayız. Dimdik Ayaktayız.

Tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 
TTB: ATILAN HER KURŞUN BEDENLERİMİZLE BİRLİKTE GELECEĞİMİZİ PARÇALIYOR
TTB'nin yazılı açıklamasında şu sözlere yer verildi: "14 Mart'a katliamla girdik! Saldırının faillerini lanetliyoruz. Yastayız! İsyandayız! Yeter! Aylardır asker, sivil, bebek, nine yüzlerce yurttaşımız öldü, ölmekte. Bu ortamda 14 Mart'ın, sağlığın nesini konuşacağız? İyi değiliz, iyi olamıyoruz, iyiye gitmiyoruz. Bunca göz göre göre ölümün olduğu yerde hekimlik ortamının nesini konuşacağız? Atılan her bomba, sıkılan her kurşun bedenlerle birlikte yüreklerimizi, toplumsal barışı ve geleceğimizi parçalıyor. Ülkemiz günden güne bir kör karanlığa itiliyor. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz. Şiddet, cinayet, katliam aklın ve vicdanın bittiği yerdir. Bizler aklımızla, vicdanımızla, sağduyuyla, soğukkanlılıkla, dayanışmamızla bu kötü gidişe "dur" diyeceğiz."Ayrıca Tıp Bayramı törenlerinde 37 vatandaşımızın ölümüne yol açan terör saldırısı lanetleniyor. Tüm yurtta sağlık camiasının teröre tepkileri şöyle:
AMSUN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları dolayısıyla Samsun'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, yaptığı konuşmada "Kana susamış bölücü terör alçaklığını ve kara emellerini bir kez daha ülkemizin başkentinde gösterdi. 14 Mart tıp Bayramı arefesinde gerçekleştirilen bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan bu alçak saldırıyı, kandan, kaostan, nefretten, beslenen terörü, teröre destekçilerini, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Emperyalistlerin taşeronu ve uşağı terör mihraklarının ülkemizi teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Türk halkında vatan ve millet sevgisi en üst seviyede olduğu müddetçe bizi hiç bir güç bölemeyecektir" dedi.

MERSİN: TIP BAYRAMI BURUK KUTLANDI

Mersin Tabip Odası öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Ankara’da dün akşam yaşanan terör saldırısının acısı vardı. Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, “Bu yıl 14 Mart’ı çok buruk kutluyoruz ne yazık ki. Dün Ankara’da olan katliam hepimizi yine çok büyük üzüntülere gönderdi” diye konuştu.

TRABZON: HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Trabzon’da yapılan törene de damga vuran Ankara saldırısıydı. Valilik önünde yapılan törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Trabzon Tabib Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner, Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek acının olduğu yerde açıklama yapmanın doğru olmadığını söyledi.

AMASYA: YAŞAMA HAKKI HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR

Amasya’da görev yapan doktorlar ve sağlık yöneticileri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla toplandıkları Yavuz Selim Meydanı’nda teröre tepki gösterdiler.

Amasya Tabip Odası Başkanı (ATO) Dursun Ali Kodat, “En temel hak olan yaşama hakkını her şeyin üzerinde tutan, insanı yaşatmayı amaç edinen bir mesleğin mensupları olarak biz hekimler, ülkemizdeki tüm silahlı terör eylemlerinin son bulmasını ve hiçbir insanımızın bu aşağılık terör eylemleri sebebi ile en ufak bir zarar görmemesini, yaşamlarını kaybetmemesini istiyoruz” dedi.

ZONGULDAK'TA SAYGI DURUŞU

Zonguldak valiliği önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Ankara’da yaşanan olaylar nedeniyle 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Törenin ardından program sona erdi.

14 Mar 2016 - 18:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber