Terör olayları en çok onları vuruyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çatışmalar esnafı vuruyor. Kepenklerini erken saatlerde kapatmak durumunda kalan esnaflar, olayların sona ermesinin istiyor.

7 Haziran seçimlerinin ardından Sur ilçesinde başlayan terör olayları nedeniyle esnaf büyük zarar gördü. Esnafın zararının karşılanması için bazı sivil toplum kuruluşları kampanyalar düzenledi, vatandaşlar ise ilçeye gelerek, alışverişlerini burada yaptı. Ancak ilçede önceki gün yeniden başlayan olaylar bir kez daha esnafı vurdu. Kepenklerini erken saatlerde kapatmak durumunda kalan esnaflar, ödemelerini yapamaz duruma geldi. Yaşananlardan sadece kendilerinin değil, tüm Diyarbakırlıların zarar gördüğünü ve huzursuz olduğunu anlatan esnaflar, olayların sona ermesini istedi.
Esnaf Mücahit Altun, zaten neredeyse özel günlerde iş yapabildiklerini belirterek, “Bunun dışındaki tarihlerde kazandığımızla ancak giderlerimizi karşılayabiliyorduk. Ancak seçimlerinin ardından başlayan olaylar yüzünden birçok esnaf büyük sıkıntılar yaşıyor. Çeklerini ve kredilerini ödeyemeyen esnaf arkadaşlarımız var. Bu şekilde devam ederse Sur içi yaşanılamaz bir hale gelecek ve birçok esnafımız bir daha açmamak üzere kepengini kapatacak” dedi.
Esnaf Mehmet Demirci ise, 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan olayların 1 Kasım seçimlerinin ardından durmasını ümit ettiklerini ancak beklediklerinin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Olayların sona ereceğini düşünüyorduk. Ancak önceki gün akşam saatlerinde yeniden olaylar başladı. Gündüz saatlerinde hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen tedirgin olan vatandaşlar alışverişe gelmiyor. Artık bu gidişata ‘dur’ demenin vakti geldi. Çok ciddi zararlar görüyoruz ve olayların sona ermesini istiyoruz.”
(İHA)

08 Kas 2015 - 14:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber