Tek arzusu engelli ikizlerinin iyileşmesi

Çankırı'da engelli ikiz çocukları 16 yaşına gelen 40 yaşındaki Gülay Kekeç, devletten aldığı evde bakım ücretiyle hem ev kirasını ödüyor hem de onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor

GÜLAY Kekeç'in 2000 yılında dünyaya ikizlerinden çocuklarından Satılmış 7 yaşına geldiğinde beyninde oluşan iltihap nedeniyle SSPE hastalığına yakalandı ve hareket kabiliyetini kaybedip yatağa mahkum oldu. Bir yıl sonra da ikizi Murat aynı durumla karşılaştı. İlk rahatsızlandıklarında Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne götürdüğü çocuklarının, bebekliklerinde eksik doz aşı nedeniyle bu duruma düştüğünün söylendiğini anlatan anne Gülay Kekeç, şimdi yatağa bağlı ikizlerinin başından ayrılamıyor.

Çankırı'da daha önce oturdukları dedelerine ait sağlıksız ahşap bir evden, çocuklar için devletten bakım ücreti almaya başlayınca kiralık eve çıktığını belirten Gülay Kekeç, "Devletin verdiği parayla ev kirasını ödüyor, eksiklerini alıyoruz. Allah devletimizden razı olsun. O yardımlar olmasa ben bu çocuklara nasıl bakardım?" dedi.

Belirli bir işi olmayan eşi Polat Kekeç'in İstanbul'a çalışmaya gittiğini anlatan Gülay Kekeç, çocuklarının okula giderken çekilen fotoğraflarını büyüttürüp eski hallerini görünce duygulanıp, ikizlerinin iyileşmesi için bir umut ışığı beklediğini dile getirdi.

09 Oca 2016 - 17:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber