Tecavüzcü öğretmenin 600 yıl hapsi isteniyor

Karaman'da, 10 çocuğa tecavüzle suçlanan öğretmenin 600 yıl hapsi isteniyor. Sınıf öğretmeni M.B.'nin cinsel istismarına uğradığı iddiasıyla öğrencilerin hastaneden rapor aldığı belirtilmişti

KARAMANBarosu Başkanı Oktay Yılmaz, bir sınıf öğretmeninin 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddialarına ilişkin, "Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcımız tarafından iddianame hazırlanmış, 16 Mart'ta 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyeti tahdit, kasten yaralama ve müstehcen görüntüleri izletme' suçlarından, 600 yıla yakın bir süre ile sanığın cezalandırılması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır" dedi.
Yılmaz, Karaman Barosunda düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Başsavcılığının gizlilik ve yayın yasağı hükmüne uyulmasının, hukukçular olarak ilk başta kendi vazifeleri olduğunu söyledi. Öte yandan suçlunun cezasının en ağır şekliyle verilebilmesi adına dosyanın seyrini titizlikle takip ettiklerini belirten Yılmaz, "Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcımız tarafından iddianame hazırlanmış, 16 Mart'ta 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyeti tahdit, kasten yaralama ve müstehcen görüntüleri izletme' suçlarından, 600 yıla yakın bir süre ile sanığın cezalandırılması için Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır. Baro avukatları olarak, mağdurlar ve aileleri ile görüşerek, gönüllü savunuculuğunu yapacağız" diye konuştu.
Karaman’da sınıf öğretmeni M.B.’nin cinsel istismarına uğradığı iddiasıyla 10 erkek öğrencinin hastaneden rapor aldığı iddia edilmişti.  Öğrencilerin köylerde oturan aileleri tarafından okuması için kent merkezine gönderilen ve vakıflar aracılığıyla barınma ihtiyacı karşılanan çocuklar olduğu öne sürüldü. Cinsel istismara uğrayan öğrencilere psikolojik destek verilmeye başlandı.

22 Mar 2016 - 19:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber