Suriyeli çocukların yaşam mücadelesi

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bölgede kurulan kamplarda yaşayan Suriyeli mülteciler, havaların soğumasıyla birlikte zor günler geçiriyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, soğuktan en çok çocukların etkilendiğini, sığınmacı kamplarında don olayları nedeniyle ölüm tehlikesinin artığını söyledi.

Sığınmacıların, kamplarda derme çatma çadırlarda ve sağlıksız ortamda yaşamını sürdürmeye çalıştığını, olumsuzluklardan ise en çok çocukların etkilendiğini belirten Burak Karacaoğlu, "Suriye'nin Türkiye sınırında bulunan sığınmacı kamplarında don olayları nedeni ile ölüm tehlikesi artıyor. 5 yıldır bombalar altında yaşamaya devam eden Suriye halkına kış da ağır bir yük getiriyor. Don olayı olması ise kaçınılmaz. Halk yaşadığı ortamda hem kışın ağır yüzü ve hem de çamurla mücadele ediyor" dedi.

Salgın hastalıkların da ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Karacaoğlu, "Kamplarda yaşayan her 100 kişiden 30'u çeşitli hastalıklarla boğuşuyor. Geçtiğimiz yıllarda 20'nin üzerinde bebek çadır kentlerde donarak hayatını kaybetmişti" diye konuştu.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin karşısındaki Atme Kasabası'nın da aralarında bulunduğu Türkiye sınırına yakın yerleşim yerlerinin kırsalında 300 kampın bulunduğu ve bu kamplarda Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 350 bin Suriyeli sığınmacı kış nedeniyle zor günler yaşıyor.

09 Oca 2016 - 22:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber