Soma davasında ara karar bekleniyor

Soma’daki maden faciasına ilişkin davanın 7’nci duruşmasının üçüncü oturumunda mağdur ailelerin avukatlarının talepleri alındı. Dava ara karar verilmek üzere yarına ertelendi

MANİSA'NIN Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam eden ceza davasının yedinci duruşmasının üçüncü celsesi bugün tamamlandı. Mağdur avukatların taleplerinin ardından mahkeme başkanı celseyi yarına ertelerken, yarın alınacak olan sanık avukatların taleplerinin ardından ara karar vermesi bekleniyor.
Duruşmayı izleyen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel dava sonunda yaptığı açıklamada, "Bugün ailelerin avukatlarının taleplerini dinledik. Ailelerin avukatlarının talebi yine adaletin sağlanması ve somut gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelikti. Ama ilk gününden beri Soma komisyonunda da gördüğümüz bir gerçek var ki; bu maden çeşitli planlar yapıp TKA’ya onaylatmış. Yaptığı planların plan 2, plan 3’ün onaylanan planların hayata geçirilmesi ile bir kişinin bile ölmeyeceği ortaya çıkıyor. Ama maalesef onayı aldıktan sonra maliyetli olduğu için bu işten vazgeçmişler. İşçinin sağlığını, hayatını paraya tercih etmişler, öyle görünüyor. Bu konuyla ilgili ilk günden beri madenden yaralı olarak kurtulanların ağzından ne duyduysak, hayatını kaybedenlerin annesinin, babasının ağzından evlerde eşlerin ağzından ağlayarak tabutların ve mezarlarının başında ne duyduysak bugün artık somut gerçekler onları destekler duruma gelmiştir" dedi.
"BU DAVA KILAVUZ OLMALIDIR"
"Bir sorunumuz var bu davayı bir milat haline getirebilmek gerekiyor" diyen Özel, "Yani Türkiye’nin dört bir yanındaki madenciler açısından madenleri güvenli kılmak için bir şeyler yapmak lazım. Meclisin Soma Araştırma Komisyonu raporu, bugün burada ortaya çıkan herşey artık enerji bakanlığına çalışma bakanlığına birer kılavuz olmalı ve bu konuda düzenleme yapılmalı ve her gün Türkiye’de 50 bin madenci 3 vardiya halinde ölüme inip ölümden çıkmamalı. Bunun için yetkililerin gereğini yapmasını bekliyoruz. Bu davayı hukukun tecelli etmesi, ailelerin yalnız kalmaması ve bundan sonraki süreçte de somut gerçekleri takipçisi olmak adına izlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

14 Nis 2016 - 15:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber