Şoför uyudu: 8 ölü!

Ankara’nın Kalecik ilçesi yakınlarında şarampole yuvarlanan otobüste 8 kişi yaşamını yitirdi, 34 kişi yaralandı.Yaralılardan Aytaç Çağlar Fakı, “Kaza yapılacak bir yer değil, şoför uyumuş olmalı” dedi

KORKUNÇ kaza dün sabah saat 06.00 sıralarında Kalecik ilçesi Çankırı-Çandır yol ayrımında meydana geldi. Kastamonu’dan Ankara’ya giden Sedat Gürer yönetimindeki yolcu otobüsü, sürücüsünün uyuması sonrası kontrolden çıkarak yolun sağ tarafında bulunan ağaçlara çarparak şarampole devrildi. Feci kazada 8 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 34 kişi ise yaralandı. Yaralılardan Aytaç Çağlar Fakı şunları söyledi: “(Otobüs şoförü) Büyük ihtimal uykusuzluk vardı. Saat 03.30’da mola verdik. Sonra uyumuşum. Kaza yaptığımız yer dümdüz bir yol. Yani kaza yapılacak bir yer değildi. Herkesin tahmini otobüs şoförünün uyuduğuydu. Uyumasaydı belki bu 8 kişi ölmeyecekti. Ben bu hastanede olmayacaktım. Eşim sınava girecekti, ben geri dönecektim. Otobüs şoförü büyük ihtimalle yolu bilmiyordu. Başka bir ilin otobüs şoförüydü. Çünkü birkaç kere yolu kaçırıp tekrar geri gelerek döndüğümüz oldu. Firmalardan isteğimiz, yolları bilen şoförleri otobüslere versinler ki bu acıları yaşamayalım. Her otobüste bir yedek şoför olsun.”
Kazada hayatını kaybedenlerin, İlknur Bideci (26), İlhan Özdemir (42), Ali Yıldız (19), Gamze Duru (25), Öznur Bideci, Ece Ünlüer, Rukiye Uyar ve Vasfiye Arslan olduğu öğrenildi.
 
Gamze ve Ece de öldü
 
Kazada ölenlerin arasında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Gamze Duru, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Ece Ünlüer ile Makine Mühendisliği öğrencisi Rukiye Uyar’ın da bulunduğu belirlendi. Üniversitenin 2016-17 Akademik yılının tamamlanması ardından memleketlerine gitmek üzere otobüse binen 3 öğrenci de kazada yaşamlarını yitirdi.

28 May 2017 - 09:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber