Şemdinli'de terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

PKK Hainleri Yine işbaşındaydı Şemdinli'de, yola döşedikleri patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın mayınlığı tuzağı 2 askeri şehit etti! Şemdinli- Yüksekova karayoluna döşenen en yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesiyle meydana gelen patlamada, zırhlı araçta bulunan 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

 ŞİDDETLİ ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Yüksekova-Şemdinli karayolunun 30. kilometresindeki Yufkalı Köprüsü bugün bir grup PKK'lı tarafından kapatılmıştı.
Bir süre ulaşıma kapanan Şemdinli-Yüksekova karayolu daha sonra tekrar ulaşıma açılmıştı. Bunun üzerine bölgeye hava destekli başlatılan operasyonda zaman zaman sıcak çatışmanın yaşandığı belirtildi. Bölgeye Şemdinli ilçe merkezinden çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralıların olduğu bildirildi.
Yaşanan çatışmalardan dolayı Yüksekova-Şemdinli karayolu yeniden ulaşıma kapatıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şemdinli'de zırhlı aracın geçişi sırasında teröristleri yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:"29 Eylül 2015 saat 16.45’te Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.Patlama sonucunda Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve Kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Polise saldırı: 1 polis şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti
Batman'da PKK tarafından Kozluk Batman Karayolu'nda bir menfezin altına yerleştirilen bomba, polisin geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 1 polis şehit oldu ve 1 vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 4 sivil toplam 7 kişi ise yaralandı.

Olay, Batman Kozluk Karayolu Samanyolu köyü mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Batman'a gelen zırhlı polis aracı ve hemen arkasından gelen sivil bir kamyonetin geçişi sırasında, daha önceden PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada zırhlı polis aracı devrilirken, hemen arkadan gelen sivil kamyonet büyük hasar gördü. Zırhlı polis aracında bulunan 4 polis ve kamyonette bulunan 5 sivil yaralandı. 112 acil servis ekipleri tarafından Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan bir polis memur yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Yaralılardan Hamdullah Aydın isimli vatandaş da, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Polis ve jandarma ekipleri PKK'lıların yakalanması için çevrede geniş çaplı bir operasyon başlattı.
ŞEHİT POLİSİN ADI BELİRLENDİ
Batman'ın Kozluk ilçesindeki bombalı saldırıda şehit olan polisin adı belirlendi.
Batman-Kozluk karayolu Samanyolu köyü mevkiinde teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bombanın zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan polisin adı belirlendi. Şehidin Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nedim Erbay olduğu öğrenildi.

30 Eyl 2015 - 03:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber