Şehidin evinde yas

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit düşen özel harekat polisi Erol Aktürk’ün Manisa’daki evinde hüzün hakim

TAZİYE için eve gelenleri bahçede karşılayan şehidin 70 yaşındaki kayınpederi Ömer Yaşar, "Söylenen söylenmiş, bir şey diyemiyorum" diyerek acılarının büyük olduğunu ifade etti. Dün gece yarısına dakikalar kala Cizre’de teröristlerin saldırısına uğrayan ve saldırı anında şehit düşen özel harekat polis memuru Erol Aktürk’ün Manisa’nın Yunus Emre ilçesi Güzelyurt mahallesindeki evinde hüzün var. Şehadet haberini duyan yakınları ve komşularının akınına uğrayan şehidin evinde taziyeleri kayınpeder Ömer Yaşar ve şehidin kardeşi İsmail Aktürk kabul etti. Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal ve Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de şehidin evini ziyaret ederek taziyede bulundu.
Şehidin 70 yaşındaki kayınpederi Ömer Yaşar, "Söylenen söylenmiş bir şey diyemiyorum. Allah sabır versin. Allah size samimiyet versin. Sabır ihsan etsin. Memleketimiz, vatanımız, samimi insanlar sağolsun" dedi.
Damadıyla en son 30 Aralık’ta görüştüklerini kaydeden Yaşar, şunları söyledi: "Telefonla görüştük. ’Yoğunuz’ dedi. Zaten mesajla görüşüyorduk. Dün telefonla görüştük ’iyiyiz’ dedi. Aradan 24 saat geçmedi. Böyle bir haberle karşılaştık. 20 gün önce buradaydı. Bir iki aydır oradaydı. Moral iznine göndermişlerdi buraya. 15 gün dolmadan acilen çağırdılar. Ondan sonra da görüşemedik. Telefonda ’Yoğunuz görüşemiyoruz baba’ dedi. Bir gün sonra da acı haberi aldık."
Şehidin kardeşi İsmail Aktürk ise çok uzun zamandır ağabeyiyle görüşemediğini belirterek duygularını dile getirmekte zorlandı.
Şehidin cenazesinin bugün Manisa’ya getirileceği yarın sabah evinde helallik alınmasının ardından İzmir’in Bornova ilçesinde Bornova Merkez Camisinde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından polis şehitliğine defnedileceği öğrenildi. 43 yaşındaki Erol Aktürk evli ve üç çocuk babasıydı.

01 Oca 2016 - 18:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber