'Savcıyım' diyerek bankayı dolandırdı

Çorum'da Adliye binasındaki banka şubesinin müdür yardımcısını arayıp, kendini 'savcı' olarak tanıtan 42 yaşındaki İsmail Ozan, verdiği hesaba 30 bin lira yatırılmasını istedi. Parayı yatırdıktan sonra, savcılığın böyle bir talebinin olmadığını öğrenen müdür bankacı dolandırıldığını anladı. Polis şüpheli Ozan'ı İstanbul'da yakalayıp gözaltına aldı

İSMAİL Ozan, ÇorumAdliye binası içindeki  bir banka şubesinin yetkilisi Ahmet Çağlar B.'yi telefonla arayarak kendisini 'Cumhuriyet Savcısı' olarak tanıtıp, "Verdiğim hesaba 30 bin lira yatır. Ben üst kattayım. Daha sonra ben gelip parayı sana vereceğim" dedi. Banka yetkilisi ise adliyedeki savcı sandığı kişinin verdiği hesaba 30 bin lira yatırdı. Ardından savcılığı arayan Ahmet Çağlar B., "İstediğiniz para hesaba geçildi" dedi. Savcılıktakiler böyle bir taleplerinin olmadığını söyleyince, banka müdür yardımcısını dolandırıldığını anlayıp, şikayetçi oldu. 
İSTANBUL'DA YAKALANDI 
Banka yetkilileri bir taraftan polisi arayıp diğer taraftan ise hesaba yatırılan parayı kurtarmak için işlem başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu paranın 3 bin lirası bloke edilerek kurtarılırken, dolandırıcı 27 bin lira ile ortadan kayboldu.  
Polis dolandırıcılık olayı ile ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu, dolandırıcının kimliği tespit edilerek İstanbul'da yakalandı. 
Dün akşam Çorum'a getirilen İsmail Ozan, Emniyet'teki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. Ozan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27 Eyl 2016 - 14:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber