Şaşkın dolandırıcı yanlış poşeti alınca yakalandı

Konya’da, telefon dolandırıcılığı yöntemiyle bir kadının bir miktar altınını ve parasını dolandırmaya çalışan bir kişi, yanlışlıkla kadının hazırladığı poşet yerine alt kattaki kargo kutusunu almak isteyince kargo görevlisinin dikkati sayesinde yakalandı.

OLAY, merkez Selçuklu ilçesi Kosova mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa'dan Konya'ya gelerek telefonla ev hanımı Fatma K.'yi (49) arayan Abdullah T. (19), kadına bir kuyumcu soygununda kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini, evde ne kadar para ve altın varsa hazırlayarak kapıya gelecek olan polislere vermesini istedi. Gelen telefonla panikleyen Fatma K. de evde ne kadar para, altın ve değerli eşyası varsa bir poşete koyarak sözde polislerin gelmesini beklemeye başladı. Kadının yaşadığı apartmana gelen dolandırıcı Abdullah T., bir alt kattaki dairenin önünde gördüğü kargo kutusunu Fatma K.'nin hazırladığı poşet sanarak almak istedi. O sırada binaya kargoyu almaya gelen kargo görevlisi de durumdan şüphelenerek Abdullah T.'nin kaçmasına mani oldu. Durumu polise bildiren kargo görevlisinin dikkati sayesinde dolandırıcı Abdullah T. gözaltına alındı. Abdullah T.'nin başka bir telefon dolandırıcılığı suçundan İzmir'de 3 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

# konya

30 Mar 2016 - 12:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber