Rafting yaparken boğuldu

Giresun’dan Rize’ye gelen bir grubun Ardeşen’de rafting yaptığı sırada, Fırtına Deresi’ne düşen bir raftingci, boğularak hayatını kaybetti

GİRESUN'DANRize’ye gelen bir grup Fırtına Deresi’nde rafting yaparken, raftingcilerden Fırtına Deresi’ne düşen 39 yaşındaki Hüseyin Dizdaroğlu, boğularak hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Giresun’dan gezmek üzere Rize’ye gelen ve Fırtına Deresi’nde arkadaşlarıyla rafting yapan Hüseyin Dizdaroğlu, dengesini kaybederek bottan suya düştü. Bir süre suda sürüklenen Dizdaroğlu, rafting kulüplerinin sporcuları ve çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
Olay yerinde sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Dizdaroğlu’nun hayatını kaybettiği anlaşıldı. Dizdaroğlu’nun cenazesi, Kaçkar Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.
Bu arada, can yeleği ve kaskı kıyıda kalan Hüseyin Dizdaroğlu’nun, sudan çıkarıldığı yerde jandarma ekipleri tarafından inceleme yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Fırtına Deresi’nin su debisinin oldukça yüksek olduğu ve bu şekilde rafting yapılmasının sakıncalı olduğu bilgisine ulaşıldı.
Vatandaşlar, Fırtına Deresi’nde gelişigüzel rafting yapılmasının bu tür sonuçlara neden olabileceğinden, Fırtına Deresi’nde rafting yapacak ve rafting düzenleyecek tur operatörlerine yönelik yetkililerin önlem almaları gerektiğini kaydetti.

15 May 2016 - 17:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber