Prezervatifli eylem

"Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu" üyesi kadınlar, İstiklal Caddesi'nde eylem yaptı. Eylem sırasında bildiri ve prezervatif dağıtıldı

TAKSİMMis Sokak üzerinde bir araya gelen "Kadın CinayetlerineKarşı Acil Önlem Grubu" üyesi kadınlar, TBMM Boşanma Komisyonunu protesto etti. Açılan dövizlerle Tünel Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kadınlar İstiklal Caddesi'nde bildiri ve prezervatif dağıttı. Sloganlar atılarak yapılan yürüyüş, Tünel Meydanı'nda son buldu. Grup adına konuşan Feride Eralp, “Bugün burada dağıttığımız prezervatif ihanet değil. Ayıp değil. Günah da değil. Bakamayacağımız veya istemediğimiz çocukları doğurmanın bizim için de çocuk için de iyi olmadığını biliyoruz. Bu yüzden ne zaman, nasıl kaç tane çocuk doğuracağımıza hatta doğurup doğurmayacağımıza karar verebilmek için doğum kontrol yöntemlerini biliyoruz. Doğum kontrolün ve kürtajın hepimiz için erişebilir ve güvenli olması gerektiğini deneyimleyerek öğrenen biz kadınlar bu talebimizden, bu hakkımızdan asla vazgeçmiyoruz" dedi.

04 Haz 2016 - 23:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber