PKK'yı ihbar edip ödülü reddettiler

Doğu ve Güneydoğu'da halk ve güvenlik güçleri el ele çalışıyor. Diyarbakır'da ihbarlar yüzde 300 artarken onlarca eylem, vatandaşların desteği ile engellendi. Halk ödülü reddederek, ihbarı para için değil huzur için yaptıklarını söylüyor..

DOĞU ve Güneydoğu'da halk güvenlik güçleriyle işbirliğini seçti.

Son bir ayda yapılan ihbarlarla terör örgütüne büyük darbe vuruldu. Yüzlerce silah ve mühimmat ele geçirildi. Onlarca terörist eylemler öncesi yakalandı.

Terör örgütü PKK'nın Güneydoğu'da ayaklanma çabaları sonuçsuz kaldı.

Tüm çabalarına rağmen halkı devlete karşı sokağa çıkarmayan PKK, bölgede beklediği desteği göremedi.

Emniyet ve jandarmaya ihbar yağdıran vatandaşlar, terör örgütüne yapılan başarılı "nokta" operasyonlarının da mimarı oldu.

Resmi kaynaklara göre Diyarbakır'da 2014'te gelen ihbar sayısı 2010 iken 2015'te 6 bin 501 oldu.

Bugüne kadar ihbarda bulunan vatandaşların yüzde 93'ü ödülü reddetti. Vatandaşlar, polise ve askere bir zarar gelmemesini istedi.

Terör örgütü PKK saldırı ve tehditleri nedeniye halkı canından bezdirdi. Vatandaşların yardımına ise güvenlik güçleri koştu.

Yürütülen operasyonlarda özellikle vatandaşların mağdur olmaması için büyük çaba gösteren güvenlik güçleri, bu davranışla da bölge halkından büyük saygı görüyor.

Asker ve polis sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde ekmek başta olmak üzere yaşamsal gıdaları ücretsiz dağıtıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da birkaç gün önceki konuşmasında "devletinizin yanında olun" diyerek bölge halkına seslenmişti.

Halkın destek vermediği terör örgütü PKK, gözdağı vermek için saldırılarında bölgedeki sivil halkı da hedef alıyor.

Çözüm sürecinin sona erdiği 22 Temmuz'dan itibaren aralarında çocukların da bulunduğu 30'dan fazla sivil hayatını kaybetmişti.

10 Ara 2015 - 23:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber