PKK'ya darbe! Yakalandılar

Adana'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında sözde Çukurova alan sorumlusunun da bulunduğu 4'ü kadın 5 kişi tutuklandı

EDİNİLEN bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri üniversiteyi bıraktıktan sonra Kobani'ye giderek bölücü terör örgütüne katılarak burada eğitim aldığı iddia edilen Ayşe Ö. ve Güler A.'nın Adana'ya geldiğini, Güler A.'nın ayrıca Çukurova alan sorumlusu olduğunu belirledi. 
Polis, ayrıca zanlılara Adana'da Mevlide Ç., kızı Edibe Ç. ile Ahmet T.'nin yardım ve yataklık yaptığını da tespit etti. Ayşe Ö. ile Güler A.'nın Adana'daki eylemleri organize ettiği, PKK'ya Çukurova'dan eleman kazandırdığını da belirledi. 
Polis yapılan bu çalışmanın ardından şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Polis eş zamanlı olarak Ova ve Dağlıoğlu Mahallesi'nde 5 ayrı adrese yaptığı baskında 4'ü kadın 5 şüpheliyi yakaladı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada ise bir tabanca ele geçirildi. 
Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. 
Zanlılar cezaevine gönderilirken polis geniş güvenlik önlemi aldı. PKK'nın Çukurova alan sorumlusu olduğu ileri sürülen Güler A'nın basın mensupları çekim yaparken gülmesi dikkat çekti.

15 Eki 2016 - 09:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber