PKK kamplarına hava harekatı: 30 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Haftanin kampına düzenlenen hava operasyonunda barınaklarda bulunduğu tespit edilen 30 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan Haftanin kampına iki ayrı hava harekatı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, "Irak kuzeyinde İHA'lar ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen bölücü terör örgütüne ait barınak ve içerisinde bulunan yüklü miktardaki kullanıma hazır mühimmat ile teçhizat Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçakları ile etkisiz hale getirilmiştir. İçeride bulunan mühimmat nedeniyle patlamalar 40 dakika devam etmiştir. Barınakta bulunan askeri malzeme ve 30 kişi olduğu bilgisi alınan terörist etkisiz hale getirilmiştir. İcra edilen hava taarruzları İHA ile gözetlenmiştir" denildi.

Açıklamada, "Irak kuzeyinde İHA'lar ve diğer istihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler doğrultusunda tespit edilen ve çok sayıda BTÖ mensubunun barındığı bölgede bulunan lojistik depo binası, Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları ile tam isabetle vurulmuştur. Lojistik depoda bulunan, arazi araçları, ağır ve hafif silahlar ile bunlara ait yüklü miktardaki mühimmat ile civardaki silah mevzilerinin tamamı imha edilmiştir. icra edilen hava taarruzu İHA ile gözetlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

25 Eyl 2015 - 11:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber