Pilot: 'Pistten köpek geçti'

Atatürk Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra park alanına giden bir uçağın pilotu pistten geçen bir köpeği görünce Hava Trafik Kontrol Merkezi'ni bilgilendirdi. Pistte giren köpek hava trafiğini aksatmazken, DHMİ yetkilileri pistleri kontrol etti

ATATÜRK Havalimanı apronuna nereden girdiği belli olmayan bir köpek pistten geçti. O anlarla ilgili ses kaydı da ortaya çıktı. Atatürk havalimanına iniş yapan bir uçağın pilotu, park alanına giderken pistten geçen bir köpek gördü. Atatürk Havalimanında inişlerin yapıldığı Florya-Ataköy yönündeki pisten geçen bir köpek için Devlet Hava Meydanları ekipleri hemen çalışma başlattı.
Pilot, kontrolöre "Echo 5'den(apron ile pisti birbirine bağlayan (taksiyolu) hotel 4 tarafına pisti bir köpek kat etti. Y Park yeri tarafındadır, şimdi bir kontrol ettirebilir misiniz" demesi dikkat çekti. Ekipler uçuş emniyetini köpeğin tehlikeye düşürmemesi için bilgilendirme üzerine hemen harekete geçti. Uçaklar inişlerine devam ederken, ekiplerin de havalimanı apronuna nerden girdiği henüz tespit edilemeyen köpeği arama çalışmalarına başladığı öğrenildi.
DHMİ EKİPLERİ HAYVANLARLA MÜCADELE EDİYOR
Atatürk Havalimanında oluşturulan hayvanlarla mücadele ekipleri, uçağa yüklenirken veya havalimanı çevresinden pistlere giren hayvanlarla mücadele etmek için 24 saat aralıksız çalışıyor. Havalimanı çevresini ve pistleri sık sık kontrol eden DHMİ ekipleri, Atatürk havalimanında her türlü önlemleri alıyor. Bu güne kadar havalimanına giren köpek ve benzeri hayvanların uçuş trafiğini aksatmaması için her türlü önlemi aldı. Devlet Hava Meydanları ekiplerinin başarılı çalışması uçakların zarar görmesini önlüyor.

19 Nis 2016 - 22:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber