Palandöken'de Karate heyecanı

Erzurum'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası başladı. Şampiyonaya katılan sporcuların mücadeleleri seyirciler tarafından ilgiyle izlendi

MERKEZ Palandöken ilçesinde buzu eritilerek zemini değiştirilen iki binlik Buz Pateni Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 30 ülkeden 2 bine yakın sporcu katıldı. Şampiyonada yenilen sporcular gözyaşlarını tutamazken, turnuvaya Denizli'den elleri kınalı olarak katılan 11 yaşındaki Aslı Başak Pehlivan dikkat çekti. Balkan şampiyonu olan Pehlivan, "Şampiyonaya katılmadan önce bir yakınımızın düğününe katıldım ve orada adet olduğu için ellerime kına yaktım. Kınalı ellerim turnuvada büyük dikkat çekti ve bana da şans getirdi" dedi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Her şeye rağmen turnuva beklentimizin üzerinde devam ediyor. Turnuva, sporcuların kıyasıya mücadelesi ile geçiriyor.Tüm sporseverleri turnuvanın yapıldığı buz hokeyi salonuna davet ediyoruz" diye konuştu. 
Şampiyonanın Genel Koordinatörü Ahmet Çelebi ise "Organizasyon 4 gün sürecek. 6 tatamide müsabakalar yapılacak. Her gün 09.00- 19.00 saatleri arasında müsabakalar yapılacak. Karate sporun dalının 2020'den itibaren olimpiyatlarda yarışmaya hak kazanması bizleri çok sevindirdi. Erzurum'dan tüm dünyaya karatenin olimpiyatlara girme sevincini yaşatacağız" dedi.

04 Ağu 2016 - 15:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber