Öldürülen terörist sayısı 301’e yükseldi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Yüksekova'da 28 teröristin, Hakkari'de ise 4 Ağustos tarihinden bu yana 301 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

TSK'DAN yapılan açıklamada, Hakkari Valiliği sorumluluk bölgesinde tüm güvenlik güçlerinin etkin koordinasyonu ile yürütülen terörle mücadele harekatının başarılı bir şekilde devam ettiği vurgulandı.
Bu mücadelenin 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı emir komutasında 1'inci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci Komando Tugay Komutanlığı, 2'nci ve 34'üncü Hudut Tugay Komutanlıkları, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, 7'inci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı komando birlikleri, Hudut Özel Harekat birlikleri, Jandarma Özel Harekat birlikleri ve motorlu birlikler tarafından üstün cesaret ve feragatle sürdürüldüğü vurgulanarak, bu mücadelede polis özel harekat birlikleri ve emniyet unsurları ile geçici köy korucularının da aynı cesaret ve feragati gösterdiği kaydedildi. 4 Ağustos'tan bugüne kadar 21 Eylül 2016 saat 07.10'da Yüksekova Dağlıca İzme Dağı bölgesinde silahlı Bayraktar'la tespit edilen mağara önünde 1 teröristin ve aynı alanda bulunan mühimmat deposunun imha edildiği ifade edilen açıklamada, 21 Eylül 2016 akşam saatlerinde Çukurca Omaran bölgesinde tank atışıyla bir silah mevziinin imha edildiği ve bir teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Yüksekova'da toplam 28 terörist, Hakkari'de ise 4 Ağustos'tan bu yana 301 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Öte yandan, Şemdinli Beyyurdu Mot. Tabur Komutanlığı'nca dün saat 01.00 sularında toplam 200 kutu kaçak sigara ile 90 çuval çay ele geçirildiği kaydedildi. PKK'nın kaçakçılığa devam etmeye çalıştığına dikkat çekildi.  

22 Eyl 2016 - 09:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber