O soyguncular yakalandı

İstanbul Sultangazi’de bir kuyumcuyu soyan pompalı tüfekli 4 kişi, polis tarafından düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakaladı

EDİNİLEN

bilgilere göre, 13 Ekim’de Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan bir kuyumcuya giren 4 şüpheli dehşet saçtı. Pompalı tüfekle kuyumcuya giren maskeli, eldivenli şüpheliler dükkan sahibini etkisiz hale getirdi. Şüpheliler daha sonra ise vitrinlerde bulunan ziynet eşyaları ve altınları yanlarında getirdikleri çantaya doldurarak olay yerine geldikleri otomobille kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri inceleme başlattı. Kuyumcu dükkanının güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, zanlıların eşkalini belirledi. Zanlıları yakalamak için çalışma başlatan polis, şüphelilerin sicilinin kabarık olduğu bilgisine ulaştı.
Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, 3 adet yağma, 3 adet yaralama, 3 adet hırsızlık, 1 suçlarından kaydı ve 13 adet aranma kaydı olan S.D. (26) isimli şahıs yakalanmış yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 1 adet uzun namlulu silah, 2 adet tabanca, 1 adet namlu kısmı kesilmiş pompalı tüfek, çok sayıda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, paketlenmiş halde bir miktar para, 3 adet kar maskesi, çalıntı kaydı bulunan bir araç, ele geçirildi.
Polis diğer şüphelileri yakalamak için operasyon başlattı. Sultangazi, Esenler ve Eyüp’de 11 ayrı adrese yönelik yapılan operasyonda E.G. (32), Ş.E. (24), M.K. (24), M.A. (47), S.B. (38), M.Ş.A. (36), E.E. (35) ve E.A. (24) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 1 adet pompalı tüfek, 1 adet 9 mm tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ve 4 adet fişek, 1 çift eldiven, 2 adet boş şarjör, 3 adet koltuk altı silah kılıfı, 1 adet sinyal kesici, 1 adet elektro şok cihazı, 1 adet sahte ehliyet, ele geçirildi.
Çok sayıda hırsızlık ve yağma olayına karıştıkları öğrenilen zanlılardan E.A., M.Ş.A., E.E. ve S.B. serbest bırakılırken, diğer 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelileri yakalamak için düzenlenen operasyon ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

09 Kas 2015 - 18:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber