O silahlar PKK'nın eline geçti

Almanya’nın, Irak ve Suriye’de dehşet saçan Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı kullanılmak üzere Kuzey Irak yönetimine verdiği MİLAN tanksavarlarının 213’ünün bölücü örgüt PKK’nın eline geçtiği ve teröristlerin de bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı kullanmaya başladığı belirlendi.

Peşmergelerin, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD ve YPG güçlerine yardım amacıyla gidişleri sırasında beraberlerinde çok sayıda ağır silah da götürdüğü saptandı. Bunların bir bölümünün Almanya tarafından verilen MİLAN’lar olduğu anlaşıldı. Tanksavarların bazılarının Suriye’de, bazılarının ise Kuzey Irak’ta PKK’lıların eline geçtiği anlaşıldı. Son dönemde Türkiye’de de MİLAN parçalarının bulunduğunu belirten bir askeri yetkili, “Bu silahların bir bölümünün PKK’nın eline geçtiğine ilişkin bizim ulaştığımız bilgilerin yanı sıra, Almanya’da yayımlanan dergide de konu gündeme getirildi ve yalanlanmadı. MİLAN’ların gece atışı yapılabilmesi için termal kameraları da bulunuyor” dedi.

 

PKK SİLAH SIKINTISI ÇEKMİYOR

 

Terör örgütünün silah sıkıntısı çekmediğini, para karşılığı bunları kolaylıkla sağladığını belirten aynı yetkili şunları söyledi: “Bugün TSK’da bulunan silahların önemli bir bölümü bölücü örgütte de bulunuyor. Örgüt bir taraftan da milisleri silahlandırıyor. Bazı ilçelerde silah yığınakları var. Bunlara henüz ulaşılmış değil. Hendeklerin kazılması, patlayıcıların yerleştirilmesi de silahlara ulaşımı engellemeye dönük adımdır.” (SÖZCÜ)

26 Eyl 2015 - 12:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber