O mahalleler teröristlerden arındırıldı

Sur'daki operasyonlar sürüyor. Söz konusu mahallelerin büyük bölümü teröristlerden arındırıldı

İLÇEDE ev, iş yeri, cami ve okullardaki tahribat yaşananların şiddetini gözler önüne serdi. Güvenlik güçleri teröristlerden arındırılan mahallelerde tespit ettikleri terör örgütü üyelerince tuzaklanan patlayıcıları imha ediyor.

Sur'da 28 Kasım'da Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını  kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit olduğu  saldırının ardından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilen Cevatpaşa, Fatihpaşa,  Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde yoğunlaşan  operasyonlarda, söz konusu mahallelerin büyük bölümü teröristlerden arındırıldı.

 

Çok sayıda ev ve iş yerinin tahrip olduğu saldırılarda cami ile  okulların büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiği görülürken, teröristlerin  tuzakladığı patlayıcıları infilak etmesi sonucu yıkılan yapılar, saldırıların  şiddetini gözler önüne serdi. Teröristlerden temizlenen mahallelerde teröristlerce kurulan  barikatlar güvenlik güçlerince iş makinelerinin yardımı ile kaldırılırken,  hendekler de kapatılıyor.

 

Terör örgütü üyelerinden arındırılan bölgelerde güvenlik güçlerince 24  saat cansiparane nöbet tutuluyor.

TABUTLARDAN BARİKAT YAPMIŞLAR...

 

Fatihpaşa ve Savaş mahallelerinde teröristlerin karargah gibi kullandıları Fatihpaşa Camii'nin de bulunduğu Fatihpaşa Mahallesinin büyük oranda teröristlerden temizlendiği öğrenildi. Terör örgütü üyelerinin Fatihpaşa Camii girişine kurdukları barikatlarda tabutları kullanması da dikkati çekti. Roketatarlar ve uzun namlulu  silahlarla gerçekleştirilen saldırılarda caminin çevresindeki yapılar da kullanılamaz hale geldi.

 

Teröristlerin, molozları da barikat olarak kullandıkları gözlendi.

21 Oca 2016 - 19:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber