O hakimin eşi 'hakimlerin ablası'ymış

Kapatılan Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 62 kişi hakkında tahliye kararı verdikten sonra tutuklanan Hakim Mustafa Başer’in hakim eşi Rabia Başer de tutuklandı. Hakimlerin ablası olduğu iddia edilen Bölge İdare Mahkemesi Hakimi Rabia Başer, HSYK tarafından 16 Temmuz 2016 tarihinde açığa alınmış, 17 Temmuz tarihinde de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı verilmişti

HSYK tarafından 16 Temmuz 2016 tarihinde açığa alınan 2745 hakim ve savcı arasında bulunan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da 17 Temmuz 2016 tarihinde hakkında gözaltı kararı verilen, polis tarafından gidilen adresinde bulunamayan Rabia Başer, bugün Bakırköy Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu. 
TUTUKLANDI 
Hakimlerin ablası olduğu iddia edilen Rabia Başer’in sorgusu, Bakırköy Adalet Sarayı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yapıldı. Kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği öğrenilen Başer, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Başer’in tutuklanmasına karar verdi. Başer, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bakırköy, Küçükçekmece ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti. Başer ile birlikte bu hakim ve savcılardan 85’i tutuklandı. Tutuklanmaya sevk edilen hakim ve savcılardan 38’i serbest bırakılmıştı. 17 hakim ve savcı ise hala firari durumda.

18 Ağu 2016 - 19:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber