O da bunu yaparsa

Çanakkale’de, engellilerin yaşamını kolaylaştırması için kaldırıma yapılan rampa önüne geçişi kapatacak şekilde park edilen otomobil tepki çekti. Otomobilin bir de engelli aracı olması hem şaşkınlık yarattı hem de öfkeyi arttırdı

MEHMETÇİK Bulvarı üzerindeki Halk Bahçesi’nin Zübeyde Hanım Kapısı önünde bulunan engelli rampasının önüne, bir otomobil park etti. Bu sırada akülü tekerlekli sandalyesiyle bahçe içinden geçerek yöneldiği rampayı kullanmak isteyen 32 yaşındaki Emel Sorgut, kapanan yol yüzünden çaresiz kaldı. Bebek arabasıyla gezintiye çıkan bazı vatandaşlar da yoldan geçemedi.

ENGELLİ OTOMOBİLİ OLDUĞUNU GÖRÜNCE ŞAŞIRDI

Rampa önüne park edilen otomobilin bir de engelli aracı olduğunu fark eden Sorgut, büyük şaşkınlık yaşadı. Sorgut, cep telefonuyla polisi aradı. Yolun kapatıldığını ve çaresiz kaldığını söyledi. Bulvara trafik ekipleri sevk edildi. Trafik polisleri, ’engelli geçidi, park yapılamaz’ tabelası bulunmasına rağmen hatalı park yapan sürücüye ulaşmaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine olay yerine çekici çağrıldı. Duyarsız sürücü vatandaşların tepkisini çekti. O an Emel Sorgut tarafından da cep telefonuyla fotoğraflandı.

SÜRÜCÜNÜN ENGELLİ OLDUĞUNA İNANMIYOR

Bedensel engelli Emel Sorgut "Ben bu aracı kullanan kişinin engelli olduğuna inanmıyorum. Engelliler üzerinden alınan bir araba bu. Yoksa bir engelli başka bir engelliye yapmaz bunu. Yüzde 50 vergiden yırtmak ve ucuza almak için yapmıştır yani. Sağlam bir insan kullanıyordur. Ya da bir elinde aksama vardır ona almıştır. Yoksa gerçekten bir engelli yapmaz bunu" diyerek sürücüye tepkisini dile getirdi.

Yaklaşık 20 dakika sonra gelen çekici, engelli otomobilini çekerek Kamyon Garajına götürürken, engelli Emel Sorgut da yoluna devam edebildi. Duyarsız sürücünün kim olduğu ise öğrenilemedi.

11 Kas 2015 - 11:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber