Metro girişine dalan genç anneye 6 yıl hapis!

Kartal’da kullandığı araçla metro istasyonu girişine dalıp iki kişinin ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına neden olan iki çocuk annesi Merve Kurt 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

EDİNİLEN

bilgilere göre korkunç kaza E-5 Yanyol Kartal Hastane-Adliye Metro İstasyonu girişinde 30 Eylül günü meydana geldi. 34 AY 7456 plakalı otomobili kullanan 30 yaşındaki Merve Kurt, virajı alamayarak metro istasyonu girişine daldı. Kazada metro girişinde bulunan Firdevs Isırgan(45) ve Lale Türkmen(27) hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Kaza sonrası tutuklanan iki çocuk annesi Merve Kurt hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

“HER ŞEY YANIMDA OTURAN KİŞİNİN ANİ DÖN UYARISIYLA OLDU”

Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada İstanbul'u bilmediğini söyleyen Kurt, "İki çocuğumu okula bıraktıktan sonra kendi okulunun yolunu bulmaya çalışıyordum. Yolda yaşlı bir adama yol sordum. 'Ben de o yöne gidiyorum' dedi ve aracıma aldım. Sağdan 60 km hızla gidiyordum. Yanımda oturan ve adını bilmediğin kişi aniden 'sağa döneceksin' dedi. Direksiyonu kırdım sonra hava yastığı patladı. Gerisini hatırlamıyorum” ifadelirin kullandı.

Duruşmaya katılan yaralı ve ölenlerin yakınları Merve Kurt’tan şikayetçi oldu. Savcının kaza sırasında sürücü Merve Kurt’un tam kusurlu olduğunu belirterek verdiği mütalaanın ardından son sözü sorulan Merve Kurt, “Çok büyük vicdan azabı çekiyorum. Ölenlere Allah’tah rahmet diliyorum. Tahliyemi istiyorum” dedi.

8 YIL HAPİS İYİ HALDEN 6 YIL 8 AYA İNDİ

Mahkeme heyeti Merve Kurt’un taksirle iki kişinin ölümü 3 kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan kusurunun ağırlığına binaen 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 6 yıl 8 aya indirdiği Merve Kurt’un cezasının infazının ardından 3 yıl süreyle ehliyetine el konulmasına da karar verdi.

24 Şub 2016 - 13:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber