MEB Bakanı Yılmaz bisiklet dağıttı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında Sivas İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen bisiklet teslim törenine katıldı

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Buruciye Medresesi bahçesinde düzenlenen bisiklet teslim törenine katıldı. Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, sağlığın önemine değinerek, obezitenin de diyabete ve başka hastalıklara yol açtığını söyledi. Obezitenin hem Sağlık Bakanlığı hem hastaneleri hem de toplumun büyük enerjisini, kaynaklarını israf ettiğini aktaran Yılmaz, "Bu adeta koruyucu hekimlik gibi bir çalışma. Aslında bakınca biz eski değerlerimizi kaybettik, önemsemedik. Normalde bizim değerlerimizde var, az uyuyacağız, az yiyeceğiz, az konuşacağız. Eğer bu üçünü az yapsaydık şimdi çok daha sağlıklı bir toplum olurduk. Sağlık harcamalarımız çok daha az olurdu." diye konuştu.
İnsanların sağlık için yürümesi gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Yürümekten güzel spor yok. Dolayısıyla gün içerisindeki 24 saatin 1 saatini mutlaka ama mutlaka yürüyüşe ayırmamız lazım" dedi.
Yılmaz, bisiklet yollarının şehir merkezlerine kadar getirmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bisiklete binenlerin mutlaka kaskı olacak, kurallara uyuyacak. Bugün bisiklet dağıtacağımız kardeşlerimize kazasız belasız uzun ömürler diliyorum. Sivaslı kardeşlerimiz inşallah hem yürüyecek hem de okuyacak. İşte biz o zaman yürürsek sağlıklı bir toplum elde ederiz. Sağlıklı bir toplum güçlü bir toplum demektir. Sağlığını kaybeden bir toplumun güçlü olabilmesi mümkün değil. Bu coğrafyada güçlü olabilmen için askerin güçlü olacak, silahlı kuvvetlerine savunma sanayisinin bütün ürünlerini temin edeceksin ama oradaki Mehmetçiğin de sağlıklı olması lazım. O sağlıklı olacak ki, tankını, topunu gemini, uçağını kullanabilsin. Dolayısıyla her şeyin başı sağlık diyoruz."
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri 407 bisikleti öğrencilere dağıtıldı. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Öğretmen Evi’nde aday öğretmenlerle bir araya geldi.

28 May 2016 - 21:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber