'Kuzey Suriye’de bir devlete asla müsaade etmeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye’nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içindeler. Türkiye Cumhuriyeti devleti silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla kuzey Suriye’de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir" dedi

AKÇAKALE'DE vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gündeminde terörle mücadele olan Erdoğan, "Suriye’nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içindeler. Akçakale’den sesleniyorum. Yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olun, Türkiye bütün imkanlarıyla Kuzey Suriye’de devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu ABD’ye de söyledik diğer ülkelere de söyledik, ’Burada bir devlet kurulmasına lütfen izin vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve siz terör devletleriyle anılırsınız’ Bu konuyla ilgili mücadelemizi de sürdüreceğiz" dedi.
Şanlıurfa’da ilçe ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizleri başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek ramazanın son biliyorsunuz son iki günündeyiz. Pazar günü ise Ramazan Bayramı ile müşerref olacağız. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum. Sizleri 16 Nisan referandumunda ortaya koyduğunuz yüksek performanstan, Türkiye’nin üçüncü ilçesi olarak bize verdiğiniz destekten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Akçakale yüzde 95’in üzerinde Evet demek suretiyle Türkiye’de bir çok şeyi yıktı. Siz bizi sevdiniz, biz de sizi seviyoruz. İnşallah sizlere layık olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Avrupa bin Suriyeliyi kabul etmezken Türkiye 2 milyona kapılarını açtı”

Mültecilerin kabul etmeyen Avrupa’yı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu unutmayın, özellikle terörle mücadelede inşallah sizin bu duruşunuz var ya, evelallah bu terörü gömeceğiz. Akçakale şu ana kadar ortaya koyduğu bu duruşuyla, tam bir ensar olduğunu ortaya koydu. Suriyelilere ensar oldunuz. Nüfusunuzdan fazla Suriyeli olduğunu biliyorum. Gönlünüzü, kucağınızı açtınız, çorbanızı onlarla paylaştınız. Batı bin kişiyi misafir edemezken Türkiye 2 milyona kapısını açtı. Şu ana kadar yaptığımız harcamalar 30 milyar dolara yaklaşıyor. Avrupa verdiği sözü tutmadı ama biz buna rağmen yolumuza devam ettik. Biz şuna inandık, veren el alan elden hayırlıdır” ifadelerine kullandı.

DİM WEB TV UYGULAMASINI İNDİRDİNİZ Mİ? 

Haberleri ve canlı yayınları ile gündemi belirleyen Alanya'nın yeni nesil televizyonu DİM WEB TV izlemek artık çok kolay.  Samsung, LG vb android telefonlar için PLAY STORE'dan ( https://play.google.com/store/apps/details?id=dimtv.tv.dimtv ) İphone telefonlar için APPLE STORE'dan (https://appsto.re/tr/9mYpkb.i) indirebilirsiniz. İyi seyirler.

23 Haz 2017 - 23:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber