Kürtler Camii mi, Türkler Camii mi?

Kilis’te, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kürtler (Türkler) caminin restorasyonuna başlandı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te tarihi ve dini mekanların restorasyonları hızla sürerken, restorasyon ihalesi 539 bin 500 TL’ye yapılan tarihi caminin restorasyonuna başlandı. Restorasyon çalışmaları 11 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanması bekleniyor.
CAMİNİN İSMİ
Kilis Valiliği internet sitesinde tarihi camilerin tanıtıldığı bölümde Kürtler camisinden bahsedilirken, “Bölük Mahallesi (eski Sibat ve Kana Mahallesi) Küçük Çarşı Sokak’ta (Binbaşı Sokak) bulunan Kürtler Camisi’ni Kürt Hüseyin Ağa yaptırmıştır. Çok onarım gören cami, özgünlüğünü yitirdiği gibi özgün adını da yitirmiştir. Adı “Türkler Camisi” olarak değiştirilmiş olan camiden günümüze sadece minaresi kalmıştır. Kaidesi kare planlı ve köşeleri pahlı olan minare; kesme, kirli kalkerli taşlardan yapılmıştır. Çokgen olan gövdesi oldukça kısadır. Peteği (petek,gövdeye göre daha ince) ve külahı taştan yapılmıştır. Şerefe altı, altında yuvarlak bir silme bulunan mukarnaslarla doldurulmuştur” ifadeleri yer aldı.
Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün astığı iki ayrı tabelada Türkler camisi olarak görünmesine rağmen Valilik sitesinde Kürtler camisi olarak görünüyor. Cami girişine asılan iki ayrı tabelada Hem Kürtler Camisi hemde Türkler Camisi olarak yazılması dikkat çekiyor.
(İHA)

14 Kas 2015 - 15:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber