Kumpas soruşturmasında flaş gelişme!

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, gözaltına alınan, aralarında merkez valisi Ahmet Pek ve üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 17 şüpheli "darbeye teşebbüs, silahlı örgüt ve casusluk" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

İSTANBUL

Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen 'Selam Tevhid Kumpas' soruşturmasında 26 kişi hakkında gözaltı karar çıkarılmıştı. Gözaltına alınan 17 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, aralarında merkez valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 17 şüphelinin tamamını "darbeye teşebbüs, silahlı örgüt siyasal veya askeri casusluk" suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Şüphelilerin İstanbul Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorguları devam ediyor.

26 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturmasında aralarında merkez valisi ve üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İrfan Fidan'ın gözaltı kararı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Mardin, Kocaeli, Bursa, Malatya, Çorum, Siirt, Hakkari ve Antalya'da operasyon düzenlemişti.

Operasyonlarda, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Merkez Valisi Ahmet Pek ile Ankara Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ayhan Koç'un da bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.

14 Şub 2016 - 13:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber