Küçük kardeşlerin feci ölümü

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, evde çıkan yangında dumandan etkilenen biri 3, diğeri de 6 yaşındaki iki kardeş kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti

EDİNİLEN bilgiye göre, İstasyon Mahallesi Rüya Sokak üzerindeki 2 katlı evin 1'inci katında eşinden ayrı çocuklarıyla yaşayan Özlem Saldık, oğlu Şaban Can (3) ve kızı Sudenaz Saldık'ı (3) evde bırakıp diğer iki çocuğunu okula götürdü. Bu sırada evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Eve geri döndüğünde yoğun dumanla karşılaşan anne Saldık, hemen çocuklarının bulunduğu odaya girdi.
Şaban Can ve Sudenaz'ı baygın halde bulan anne, yardım çağrısında bulundu. Sesleri duyarak gelen ev sahibi Mehmet Akın, çocukları anneyle birlikte evden çıkarttı. Baygın olan çocuklar hemen mahalleli tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Şaban Can ve Sudenaz isimli iki kardeş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Öte yandan evde çıkan yangın, Tavşanlı Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.
ÇOCUKLARIN ÇAKMAKLA OYNARKEN YANGIN ÇIKARDIKLARI İDDİASI
Ayrıca, yangının evde yalnız olan çocukların çakmakla oynadıkları sırada evdeki kanepenin tutuşması sonrası çıktığı iddia edildi. Ev sahibi Mehmet Akın olayı şöyle anlattı:
"Evden kokuyu duyarak aşağı indim. Çocukları annesi komşunun arabasına bindirerek hastaneye götürdü. Sonra yangın söndürme tüpleri ile eve girdim yanan çekyatı söndürdüm. Daha sonra itfaiye geldi ve çocukların çakmakla oynamış olduklarını söylediler."  

03 Mar 2016 - 15:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber