Kucağında bebeği ile öldürüldü

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kucağında bebeği varken ayrılmak istediği eşi tarafından öldürülen Hümeyra Korkmaz’ın ertelen davası sonrasında ailesi sanık için idam istedi

KOCAELİ Körfez’de geçtiğimiz Ocak ayında boşanmak istediği eşi Sinan Korkmaz tarafından kucağında 7 aylık bebeği olduğu esnada, sığındığı baba evinde öldürülen 22 yaşındaki Hümeyra Korkmaz’ın cinayet davasının 3. duruşması bugün görüldü. Kocaeli 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Hümeyra Korkmaz’ın ailesi, her iki tarafın avukatları ve kadın platformu üyeleri katıldı. Tanıkların sözlü savunmalarının ardından 5 Ekim’e ertelenen duruşma sonrasında konuşan Hümeyra Korkmaz’ın ailesi, sanık eski eş için idam istediklerini söylediler.
Kuran kursundan yardım istedi 
Körfez’de bir kuran kursunda gönüllü olarak görev yapan ve davada tanık olarak ifade veren Eyüp E., “Sinan Korkmaz’ı tanımam. Kendisi uyuşturucuyu bırakmak için bizden yardım istedi ve bir ay bizimle zaman geçirdi. Daha sonra bana ailesini kurtarmak istediğini ve dağılan yuvasını yeniden bir araya getirmek için benden yardım istedi. Gitmeden önce Sinan’a her ne olursa olsun sakin olması gerektiğini telkin ettim. Biz de kendisiyle birlikte Hümeyra’nın ailesinin evine giderek aracı olduk. Ancak Hümeyra, ‘Bu bir değil iki değil’ diyerek madde bağımlılığı yüzünden Sinan’la barışmak istemedi. Hümeyra ile Sinan mutfağa gidip bir şeyler konuştular. Sonuç çıkmayınca evden ayrıldık. Bizden sonra bu olay olmuş” dedi.
“Kasten öldürmedim” 
Tanıkların ifadesinin ardından söz alan sanık Sinan Korkmaz ise, Hümeyra’yı kasten öldürmediğini ve silahın kendiliğinden patladığını iddia etti. Sinan Korkmaz, iddiasının ispatlanması için ise bir sonraki duruşmaya kadar silahın kriminal olarak incelenmesini talep etti.
Dava 5 Ekim’e ertelendi 
Sanık ve tanıkların ifadelerinin alınmasının ardından ise mahkeme heyeti, kasten adam öldürme suçundan sanık Sinan Korkmaz’ın müebbet cezası ile yargılanmasının ve tutukluluk halinin devamına ve olayda kullanılan silahın incelenmesine karar vererek davayı 5 Ekim’e erteledi.
“Bu tür caniler için idam istiyoruz” 
Dava sonrasında Kocaeli Adliyesi önünde açıklama yapan Hümeyra Korkmaz’ın eniştesi Haydar Demir, “Biz adalet istiyoruz ve adaletin hızla tesis edilmesini istiyoruz. Bu tür insanların da gerçekten idamını istiyoruz. Çünkü bunlar cani. Bunlar için kelime bulamıyorum söylemeye. Bu şahıs tasarlayarak insan öldürmüştür. Zanlı uyuşturucu ve alkol bağımlısı. Bundan kurtulması için mücadeleyi kız veriyor. Kendisini AMATEM’e yatırıyorlar düzelsin diye. Ondan sonra da bu hadiseler oldu. Uzaklaştırması olduğu halde gelip evin kapsında insan öldürüyor” dedi.
“Pusuya yatmış kurt gibi bekledi” 
Hümeyra’nın teyzesi Serpil Demir ise, “Biz Hümeyra’yı 10 Ocak’ta eve getirdikten 3 gün sonra kapının önünde vurdu çocuğu. Pusuya yatmış bir kurt gibi bekliyordu çocuğu. Ben kalan bebeğine baktıkça içim yanıyor” diye konuştu.
“Basit savunmalar insan hayatını geri getirmiyor” 
Son olarak mahkemenin gereken cezayı vereceğine inandıklarını dile getiren mağdur ailenin avukatı Güler Çetin de, “Bizim istediğimiz bu tür olaylarda tahrik hükümleri uygulanmasın. Çünkü tahrik hükümleri uygulandığı zaman, bakın biz çocuğun görüştürülmesiyle ilgili hiçbir şekilde engel koymamışız. Çocuğunu görmüş ama arkasından ne söylüyor, ‘Bu çocuk benden değildir dediği için vurdum’ diyor, bunlar olmasın. Yani bu kadar basit savunmalarla insanların hayatı geri getirilmiyor. Adalet yerini bulsun. Yargılama devam ediyor. Ona göre de cezasını çeksin” şeklinde konuştu.

08 Eyl 2016 - 16:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber