Köylüler linç edecekti, özel harekat kurtardı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Hasan Kızıltaş, boşanmak isteyen eşinin gittiği kayınpederinin evini bastı. Aile fertlerini rehin alan Kızıltaş, 1 çocuğunu ile 2 baldızını öldürüp, 1 çocuğunu ve 1 baldızını da ağır yaraladı

OLAY, ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı Köyü'nde akşam saatlerinde meydana geldi. HASAN Kızıltaş, ayrılmak isteyen eşini ikna etmek için köyde yaşayan kayınpederinin evine gitti. Kızıltaş, eşini evde bulamayınca tabancayla henüz bilinmeyen nedenle çocuklarına ve baldızlarına kurşun yağdırdı. Çocukları 2 yaşındaki Avjin ve 5 yaşındaki Arjin ile bir baldızını yaraladı.
Silah seslerini duyulması üzerine eve koşan çevredekiler, eve girip Kızıltaş'ı ikna ettikten sonra 3 yaralıyı dışarı çıkarı hastaneye götürdü. Bu sırada Hasan Kızıltaş, tabancayla tehdit ettiği 2 baldızını daha rehin aldı. Baldızların rehin alınması üzerine köylüler, olayı güvenlik güçlerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve özel hareket polisleri sevk edildi. Ev, köy korucularının desteği ile sarıldı. Bu sırada Kızıltaş, 2 baldızını da silahla yaralayınca polisler eve operasyon yaptı. Kızıltaş, sağ olarak ele geçirilirken, yaralanan 2 baldız hazır bekletilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hasan Kızıltaş ise zırhlı araca bindirilerek köyden uzaklaştırılmak istendi. Bu sırada sırada çevrede toplananlar Kızıltaş'ı linç etmek istedi. Kızıltaş'a ulaşamayan kalabalık, zırhlı aracı taş yağmuruna tuttu.
Babasının silahından çıkan kurşunla yaralanan 5 yaşındaki Arjin yolda hayatını kaybetti. Hastanede tedaviye alınan 14 yaşındaki Şükran ile 16 yaşındaki Hediye Durmaz da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan 2 yaşındaki Avjin ile Hatice Durmaz'ın ise tedavileri ise sürüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Hasan Kızıltaş'ın da emniyetteki sorgusu sürüyor.

09 Mar 2016 - 10:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber