Koruyucu aile şiddeti

İstanbul'da koruyucu aileye verilen 7 yaşındaki çocuk, darp edildiği anlaşılınca geri alındı. Koruyucu anne Benay B. hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce savcılığa darp şikâyetinde bulunuldu

İSTANBUL'DA yaşayan Benay B., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurarak çocuk esirgeme yurdunda gördüğü 7 yaşındaki B.T. isimli çocuğu yanına almak istediğini söyledi. 7 yaşındaki B.T. geçen yıl koruyucu aile sözleşmesi ile Benay B.'nin yanına yerleştirildi. Eşinden 2012'de boşanmış olan Benay B. iki çocuğuyla yaşıyordu. Geçtiğimiz günlerde öğrenim gördüğü okula sol kolu morarmış bir vaziyette giden B.T.'nin durumunu rehber öğretmeni fark etti. Koluna ne olduğunu soran öğretmenine Benay B.'nin arabasının camını çizdiği için kendisini tartakladığını söyleyen B.T.'nin beyanı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine haber verildi.

TUVALETE KİLİTLEYİP KULAĞINI ÇEKİYORDU 

Aynı gün Eyüp Devlet Hastanesi'ne götürülen öğrencinin koruyucu aile tarafından darp edildiği anlaşıldı. Çocuk ile uzman eşliğinde yapılan görüşmede annesinin kendisini tuvalete kilitlediği, kulağını çektiği ve evde bulunan ablasının da kendisini dövdüğünü anlattı. Benay B. önce inkâr etmek istese de çocuğa şiddet uyguladığını itiraf etti. B.T.'nin zor bir çocuk olduğunu söyleyen Benay B. ondan ayrılmak istemediğini bu durumun kendisine ders olduğunu belirtti.

GERİ ALINMASINA KARAR VERİLDİ 

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Koruyucu Aile Komisyon Toplantısı'nda koruyucu aile olarak atanan Benay B.'nin stres ve gerginliği çocuğa yansıttığı ve koruyucu aile görevlerini yerine getiremediği, tekrar bir ihmal ya da istismar yaşama ihtimali bulunduğu yönündeki uzman raporu üzerine çocuğun geri alınmasına karar verildi. Benay B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu; soruşturma başlatıldı.

22 Şub 2016 - 18:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber