Korkunç iddia! Çocuk cesetleri...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 10 ilde yaşanan kayıp çocuk vakaları dikkat çekiyor. Bölgede 1,5 yılda 181 çocuğun kayıp olduğu bildirildi

GÜNEYDOĞU

ve Doğu Anadolu’daki 10 ilde, son 1.5 yılda 48’i kız 181 çocuk için aileleri kayıp başvurusunda bulundu. Yaşları 12 ile 18 arasında değişen çocuklarının terör örgütleri tarafından kandırılıp kaçırılmış olabileceğinden endişe duyduklarını dile getiren aileler, evlatlarının kurtarılmasını istedi Ankara katliamcısı Abdulbaki Sömer de kayıp bir çocuktu.

Habertürk'ün haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 10 ilde, son 1.5 yıl içinde 48’i kız ve 133’ü erkek olmak üzere toplam 181 çocuk kayboldu. Kaybolan çocukların yaşları 12 ile 18 arasında değişirken, en çok kayıp başvurusu 26’sı kız olmak üzere 62 çocukla Diyarbakır’dan yapıldı. Diyarbakır’ı, 16’sı kız 44 çocukla Hakkâri, 3’ü kız 20 çocukla Siirt, 1’i kız 19 çocukla Batman izledi. Bununla birlikte Mardin’den 23, Şırnak’tan 8, Şanlıurfa’dan 2, muş, Bingöl ve adıyaman’dan da 1’er çocuk için aileleri kayıp başvurusunda bulundu.

ANKARA KATLİAMCISI DA KAYBOLAN BİR ÇOCUKTU

Ankara’da 29 kişinin şehit olmasıyla sonuçlanan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenleyen PKK’lı terörist Abdulbaki Sömer’in de ‘kayıp çocuk’ çıkması, bölgede son dönemde kaybolan çocukların terör örgütüne gitmiş olabileceği endişesini artırdı. Kayıp başvurusunda bulunan bazı örgütleri tarafından kandırılarak kaçırılmış olma ihtimalini dile getirip örgütlerin elinden çocuklarının kurtarılmasını istedi.

‘TERÖRİST CESETLERİ ARASINDA OLABİLİR’

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görev yapan emniyet yetkilileri, terör örgütü tarafından kandırılıp kaçırılan kayıp çocukların Güneydoğu Anadolu’da bazı ilçelerde devam eden operasyonlarda öldürülen teröristlerin arasında olabileceğini ifade etti. Yetkililer, “Şu ana kadar öldürülen örgüt üyelerinin hepsinin kimlikleri tespit edilemedi. Çoğu evlerin bahçelerine gömülüyor. Bazıları da toplu olarak mezara defnediyor. Operasyonlar devam ettiği için kimlik tespit çalışmaları da kesin olarak bitmedi. Ama örgütün dağ kadrosunda ve ölenlerin arasında ailelerin kayıp olarak bildirdiği çocuklar olabilir” dedi.

'İDEOLOJİK EĞİTİM VERİP SAVAŞTIRIYORLAR’

Eski Özel Harpçi Abdullah Ağar

“Küçük çocuklar örgütlerin kullanacağı yaş gruplarıdır. Din ve etnik söylemlerle bu çocukları kandırıp kaçıranlar, suç makinesi haline getiriyor. At gözlüğü ile bakmalarını sağlayıp ellerine silah veriyorlar. Örgütler için bu çocukların hiçbir önemi yok. Kendi çocukları olmadığı için acıma duyguları da bulunmuyor. Şehitlik kavramı gibi düşüncelerle çocukları dolduruyorlar. Çocukları savaştırıp kullanıyorlar.”

 

YA SUÇLU YA DA SUÇ MAĞDURU OLUYORLAR’

Kayıp, Kaçak ve istismar edilmiş çocuk ilk müdahale uzmanı Gülhan Şişman

“KAYBOLAN çocukların çoğu ya suça sürükleniyor ya da suç mağduru oluyor. Hiçbir çocuk zarar görmeden ve kaybolmadan 1 haftanın dışında zaman geçiremiyor. Dünya insan ticaretine baktığımız zaman yüzde 50’si çocuk. BM istatistiklerine göre, insan ticaretinde en uygun olarak görülen yaş 18 altıdır. İnsan ticaretinde kullanmak için kaçırılmış olabilirler. Ayrıca bu çocuklar terör örgütleri için de iyi bir kaynaktır. Bu çocukları organize suç çeteleri, suç mağdurları ve suça sürüklenmiş çocuklar olarak görebiliriz.

11 YIL ÖNCE KAYBOLDU ANKARA’DA BOMBA PATLATTI

1 Ekim 1989’da Van’da doğan Abdulbaki Sömer, 2005’in ağustos ayında kayboldu. Oğullarının geri döneceğini düşünen aile, 35 gün sonra polise giderek çocuklarının kayıp olduğunu bildirdi. Aile, çocuklarının örgüte katılma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Polis ve jandarmanın tüm aramalarına rağmen Sömer bulunamadı. 11 yıldır kayıp olan ve ailesi ile hiç görüşmediği tespit edilen Abdulbaki Sömer, 17 Şubat 2016’da Ankara’da bomba yüklü otomobili patlatarak 29 TSK personelinin ölümüne neden oldu.

29 Şub 2016 - 12:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber