Komutanın kardeşi olduğu açığa alınınca ortaya çıktı!

Iğdır'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan polis memuru Mükremin Küçükberber ile TSK'dan ihraç edilen ve tutuklanan eski Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ekrem Küçüberber'in kardeş oldukları, aynı kentte görev yaptıklarını gizledikleri ortaya çıktı

ALINAN bilgiye göre, Iğdır'da FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada önce görevden uzaklaştırılan, 27 Temmuz'da da gözaltına alınan Iğdır Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesinde görevli polis memuru Küçükberber'in, aynı soruşturmada tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen eski Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Küçükberber ile kardeş oldukları belirlendi.
Bir yıldır kentte görevli olan polis memuru Küçükberber'in açığa alma işlemiyle ortaya çıkan aile bağının ilde üst düzey yöneticiler de dahil olmak üzere kimse tarafından bilinmediği, kardeşlerin bu bağı özenle en yakın çalışma arkadaşlarından dahi gizlediği tespit edildi.
Iğdır'dan önce Konya ve Afyon illerinde görev yaptığı FETÖ/PDY'nin emniyet teşkilatı içinde aktif olduğu dönemde, çeşitli başarı gerekçeleriyle 150 maaş ikramiye ödül verildiği belirlenen polis memuru Küçükberber'in, bu paranın büyük bölümünü "himmet" adı altında örgüte aktardığı, emniyetten edindiği bilgileri ise darbe girişiminin başarılı olması halinde "Iğdır Sıkıyönetim Komutanı" olarak atanması planlanan ağabeyine ilettiği iddia edildi.

28 Tem 2016 - 14:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber