Kokpit camı patlayan uçaktaki yolcu anlattı: Denize inecek dedik

THY'ye ait yolcu uçağına dolu isabet etmesi sonucu kokpit camı çatladı. Korku dolu anları anlatan uçaktaki yolcu, "Bir ara, 'herhalde uçak denize inecek' dedik" diyerek anlattı

İSTANBUL seferini yapan  Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağının kokpit camı, İstanbul semalarındayken dolu isabet etmesi sonucu çatladı. Kulenin yönlendirmesiyle  Çanakkale Havaalanı'na iniş yapan uçaktaki yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yolculardan Şakir Bahadır, yaklaşık 2 saat havada kaldıklarını belirtip, "Bir ara, 'herhalde uçak denize inecek dedik" dedi.

DOLU İSABET ETTİ, KOKPİT CAMI ÇATLADI

Ercan Havaalanı'ndan bugün saat 16.15'te, 183 yolcusuyla İstanbul'a gitmek için havalanan THY'ye ait 'TK 969' sefer sayılı Airbus A321 tipi ' Balıkesir' isimli yolcu uçağı,  İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişe geçeceği sırada dolu ve fırtınaya yakalandı. Dolunun isabet ettiği uçağın kokpit camı çatladı. Pilot, kulenin yönlendirmesiyle burnunda hasar meydana gelen uçağın yönünü  Çanakkale'ye çevirdi. Uçak,  Çanakkale Havaalanı'na iniş yaptı.

Yolcuların ve mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yolculardan bir kısmı karayolu ile İstanbul'a giderken, bir kısmının ise  Çanakkale'de çeşitli otellerde misafir edileceği belirtildi.
'UÇAK DENİZE İNECEK HERHALDE DEDİK'

Uçaktaki yolculardan 40 yaşındaki Şakir Bahadır, "İstanbul Havaalanı'na yaklaştığımız zaman bize dediler ki; 10 ile 15 dakika arası gecikme olacak. 15 dakika oldu, 20 dakika oldu. Uçak alçalmaya başlar gibi oldu. Ama alçalamadı. Baya bir döndük, türbülansa girdik. Bir ara dedik, 'herhalde uçak denize inecek.' Uçak denize inmedi. Uçağın üzerine baya dolu yağdı. İki saate yakın havada kaldık" dedi.
KKTC BAKANI HAVAALANINA GELDİ

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere  Çanakkale'de bulunan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova,  Çanakkale Valisi  Orhan Tavlı ile birlikte havaalanına gelerek, uçağın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı, yolculara geçmiş olsun dileklerini iletti. KKTC Bakanı Berova, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün bizi İstanbul'dan  Çanakkale'ye burada Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kamplarda kalan öğrencilerimizi görmek amacıyla gelmiştik. Ancak bu üzücü olayla karşılaştık. Başta Sayın Valim ve ilin tüm yetkilileri bu zara gören uçak ve yolculara yardım etmek için sefer olmuşlar. Biz de Sayın Valimle buraya gelerek uçağın halini gördük. Gerçekten yolcuların çok zor saatler atlattıkları uçaktan ve uçağın üzerindeki hasardan belli. Böyle bin afet durumunda hiçbir yolcunun burnunun kanamadan zararsız bir şekilde  Çanakkale'ye inebilmeleri de ayrı bir güzellik. Yolcularımız durumu gayet iyi. Gayet sağlıklılar" dedi.

28 Tem 2017 - 10:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber