Kimse Yok Mu Derneği’nde ’Paralel’ araması

Adana’da yapılan Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonu kapsamında Kimse Yok Mu Derneği’nde arama yapan polis, bilgisayarlara ve bazı evraklara el koydu

EDİNİLEN bilgiye göre Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 13 Ocak 2015 tarihinde şafak vakti Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) yönelik operasyon yapmış 27 kişiyi sorgulamak üzere emniyete götürmüş, bunlardan Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınarak sorgusu devam ederken, 20 kişinin ifadesi alınarak serbest bırakılmıştı. Bugün öğle saatlerinde ise operasyon kapsamında Kimse Yok Mu Derneği’ne de operasyon yapıldı. Yeşiloba Mahallesi’nde genel merkezine mali büro amirliği ekipleri girerek bilgisayar ve evraklarda inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından bilgisayar ve bazı evraklara el konuldu. Aldırmaz’ın belediye başkan vekilliği döneminde dernek ile Aldırmaz arasında imzalanan protokol gereği belediye meclisinin oluru olmadan derneğe ayda belediyenin bin 500 yardım paketi verdiği ileri sürüldü.

"OPERASYONUN NEDENİ USULSÜZ RANT ELDE ETME"

Bu arada polisin yaptığı operasyonun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Polisin, Aldırmaz’ın belediye başkan vekilliği döneminde “imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği” yapıldığını tespit ettiği öğrenildi. Şambayadı Mahallesi Savrantepe mevkiinde bulunan 283-284-285-286-287 nolu parsellerdeki arsaların mirasçılarından farklı tarihlerde sistemli bir şekilde toplandıktan sonra 18 Şubat 2008 tarihinde M.Ç., K.E., M.D., B.K. ve M.İ. isimli şahıslarca satın alındığı ve aynı şahıslarca 11/06/2009 - 30/06/2009 tarihlerinde bilinçli ve sistemli olarak Kanuni Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan şahsın yine başkanlığını yaptığı Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı’na satışının yapıldığı ortaya çıkartıldı. Bilahare 4 Ekim 2013 tarihinde tüm parsellerde kayıtlı arsaların tamamının Kanuni Üniversitesi’ne bağışladığını tespit etti. Konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli belgeler temin edildi, Çukurova’daki Şambayadı Mahallesi, 283 - 284 - 285 - 286 - 287 parsellere yönelik evrakların 1/25.000 ve 1/5.000 Ölçekli Çevre Düzeni Nazım İmar Planı açısından bilirkişi incelemesi yapıldı. Yapılan bu incelemede, belgelerde sahtecilik yapılmak suretiyle imar usulsüzlüğü suçu nedeniyle yürütülen soruşturmada, 2008 yılındaki nazım imar planında üniversite alanı olarak imarlı olan Şambayadı Mah. Savrantepe mevkiinde bulunan taşınmazların konut alanına çevrilmesi ile ilgili iddianın incelenmesiyle, 283, 284, 285, 286 ve 287 nolu parsellerle ilgili herhangi bir karar veya itiraz ortada yokken Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin kararlarına ve iradesine aykırı davranılarak söz konusu parsellerin üniversite kampüs alanları olarak planlanması gerekirken gelişme konut alanı olarak planlanmış olduğu ortaya çıktı.

FATİH KEÇE

 

Şu an operasyonla ilgili olarak Zihni Aldırmaz, Sultan S., Muammer Çalışkan, Mustafa D., Bekir K., Hasan U. ve Ferhat Yüksel gözaltında sorgulanırken, aranan Cemal S.’nin ve Kemal E.’nin yurt dışına kaçtığı, Mustafa V. ile Ömer E.’nin de firar olduğu öğrenildi. Gözaltında olan zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

14 Oca 2016 - 19:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber