Karakolda dayak davasında karar

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 2011 yılında yaşanan ve karakolda darp edildiği iddia edilen Fevziye Cengiz, dört polise karşı 'basit yaralama ve hakaret' suçundan 8 bin 840 TL para cezasına çarptırıldı

OLAY

, Karabağlar ilçesinde 17 Temmuz 2011 tarihinde yaşandı. Müzikhollere yönelik uygulama yapan polis, kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu iddia edilen Fevziye Cengiz hakkında işlem yaptı. Karakola götürülen Fevziye Cengiz'in dört polis tarafından darp edildiği iddiaları ortaya atıldı. Fevziye Cengiz'in karakolda dövüldüğüne dair görüntüler olaydan beş ay sonra basına yansıdı.

MAHKEMEDE KARAR ÇIKTI

Öte yandan, Fevziye Cengiz'in görevli polis memurlarına karşı 'basit yaralama ve hakaret', polislerin 'işkence' suçundan yargılandığı karar davası İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Mayıs'ta görülen davada Fevziye Cengiz'in polise hakaretten aldığı 442 gün hapis cezası 8 bin 840 lira adli para cezasına çevrildi. Para cezasının 24 eşit taksitte ödenmesine karar verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Polislerden Beyit S. ve Hakan Y. ise basit yaralamadan 1'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Beyit S. ve Hakan Y. ve diğer iki polis ile Fevziye Cengiz, öteki suçlamalardan beraat etti.

Mahkeme heyetindeki kadın üye hakim Aysun Mutlu, polise işkence suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirterek karara şerh koydu. Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım da müvekkiline verilen 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' cezasının kaldırılması için üst mahkemeye itiraz etti. Yapılan itiraz bir üst mahkeme tarafından kabul edilmedi. 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Fevziye Cengiz'e verdiği ertelemeli cezayı aynen tekrarladı. Şüpheli Fevziye Cengiz'in ayrıca kendisine 3 bin 600 TL ödemesi için mahkemenin karar verdiğini belirten polislerin avukatı Tolga Yurdakul, "Fevziye hanımın üzerinde zaten bir şey yok. Mahkemenin bana verdiği vekalet ücretinin peşine düşmeyeceğim" dedi.

29 Şub 2016 - 15:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber