Karakola saldırı 2 şehit! Kanları yerde kalmadı

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki saldırılarda 2 askerin şehit olduğunu, 1 korucu ile 8 askerin de yaralandığını açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı’nca, Beytüşşebap ilçesindeki saldırılara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Beytüşşebap’ta güvenlik güçlerine dün gece saat 23.00’te ve bugün saat 05.40’ta iki saldırı düzenlendiğini belirtilerek, “Her iki saldırıda da teröristlerce açılan ilk ateş esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Saldırılarda, biri geçici köy korucusu olmak üzere dokuz kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. Yaralı personelin tedavilerine Şırnak Asker Hastanesi’nde devam edilmektedir” denildi.

34 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terörist saldırısına maruz kalan askeri birlikler tarafından derhal karşılık verilerek teröristlere önemli ölçüde zayiat verdirildiğine de dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bilahare insansız hava aracı, hava kuvvetleri ve helikopterler desteğinde uzman personelden oluşan birliklerimiz tarafından yapılan koordineli operasyonlar sonucunda, şu ana kadar toplam 34 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında, etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olacağı değerlendirilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza ve geçici köy korucumuza acil şifalar temenni ediyoruz.”

25 Eyl 2015 - 12:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber