"Kanada vatandaşıyım" deyip kadınları dolandırdı

İstanbul'da kendisini Kanada vatandaşı bir doktor diye tanıtarak 50-55 yaş arası kadınları evlilik vaadiyle kandırıp dolandırdığı öne sürülen şüpheli yakalandı. Şüphelinin kadınlara, Kanada vatandaşı olduğu için üzerine hat alamadığını söyleyerek pahalı telefonlarlar aldırdıktan sonra ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

ASAYİŞ Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda kadınları evlilik vaadiyle kandıran ve dolandıran bir kişi yakalandı. Çalışma, Soruşturma Savcılığı'na başvuran kadınlar E.Ç.(52), C.A.(50) ve O.Ö.(53)'nun şikayetçi olması üzerine, başlatıldı. Kadınların ifadelerinde, şüpheliyle bir AVM'de tanıştıklarını ve kısa sürede arkadaşlıklarının ilerlediğini anlattıkları öğrenildi. 3 kadın da Kanadalı bir doktor olarak tanıdıkları kişinin, kendilerine evlenme teklif ettiğini söyledi. Kadınlardan biri "Kanadalı olduğu için üzerine hat alamadığını söyledi. Üzerine hat ve pahalı telefonlar aldım, nasıl olsa evleneceğimiz için... Birlikte Kanada'ya gidince borcunu ödeyeceğini söylemişti ancak daha sonra ortadan kayboldu" dediği öğrenildi.
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kadınların ifadeleri üzerine şüphelinin eşkalini belirledi, onların şüpheli ile tanıştıkları Şişli'deki bir AVM'de çalışma başlatıldı. Mağdur kadınlardan birininin, uzaktan gösterilen şüpheliyi AVM'de teşhis etmesi üzerine operasyon yapıldı. Şüpheli Ferit Ö.(55) gözaltına alındı. Poliste sorgusu yapılan şüpheli Ferit Ö.'nün daha önceden "Dolandırıcılık", "hırsızlık", "belgede sahtecilik" gibi suçlardan 26 kez polis tarafından yakalandığı belirlendi. Şüpheliyle ilgili ayrıca 14 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ayrıca 8 farklı suçtanda çeşitli mahkemelerden arandığı tespit edildi. Poliste sorgulanan şüpheli, kadınları dolandırmadığını aralarının bozulması üzerine onlardan ayrıldığını iddia etti. Mahkemeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

24 Nis 2016 - 13:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber