Kahraman kaptan 6 mülteciyi son anda kurtardı!

Umuda yolculuk için her çareyi deneyen kaçak göçmenlerin yaşadığı dramlara her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak, Kuşadası Körfezi’nden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sisam Adası’na kaçmak üzere olan 6 Suriyeli göçmeni, ölümden...

EDİNİLEN bilgiye göre, Barbaros-09 isimli teknesiyle Kuşadası Körfezi’nde avlanan Vedat Kazancıoğlu, Sisam adası’nın Pitagorion şehri açıklarında batmak üzere olan bir şişme bir botun üzerinde ölümle pençeleşen 6 mülteciyi, teknesine aldı. Önce sağlık kontrollerini yapan ve yemek veren Kaptan Kazancıoğlu, ardından Sahil Güvenliği arayarak, durumdan haberdar etti. Sahil Güvenlik ekipleri de ölümden dönen 6 mülteciyi teslim alarak, yasal işlem başlattı.

Kuşadası’nda uzün süredir teknesiyle balık avına çıkan Vedat Kazancıoğlu, son dönemde benzer olaylarla sık sık karşılaşmaya başladıklarını belirterek, “ Daha önce de yine mültecileri zor durumdayken teknemize alıp, yardım etmiştik. Bu kez Kuşadası açıklarında içinde 6 göçmenin bulunduğu batmak üzere olan bir bot gördüm. Teknemle yanlarına yanaştım. Botları battığı için zor durumda olan göçmenleri tekneme aldım. Ardından da Sahil Güvenlik Komutanlığını arayarak, durumdan bilgi verdim. Ölümden dönen göçmenler çok çor durumdaydı, kendilerine yiyecek verdik. Daha sonra da sahil güvenlik ekiplerine teslim ettik “ dedi.

18 Eyl 2015 - 08:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber