Kaçak avlanan 2 ton balık ele geçirildi

Elazığ'da kaçak olarak avlandığı tespit edilen 2 ton sazan balığı ele geçirilerek, imha edildi

SU ürünleri av yasağı nedeniyle Elazığ'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Cuma Pazarı civarında çalışma yapıldı. Yapılan çalışmada durdurulan bir araçta 2 ton sazan balığı ele geçirildi. Gözaltına alınan araç sürücüsü hakkında yasal işlem yapılırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından da para cezası kesildi. Ele geçirilen 2 ton balığın imha edildiği bildirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ'ın Keban, Karakaya, Özlüce, Karakoçan Kalecik Baraj Gölü, Sivrice Hazar Gölü ve bunlara bağlantılı tüm akarsularda 2016 yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı'nın 1 Nisan 2016’da başlayıp, 1 Temmuz 2016’da sona ereceğini söyledi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlükleri tarafından av yasağı kontrollerinin kurulan ekiplerle 24 saat aralıksız devam ettiğini belirten Karahan, ticari bir araçta kaçak olarak nakledilen sazangil familyasına ait 2 ton balığın ele geçirildiğini, balık nakleden kişi hakkında yasal işlem yapılarak, idari para cezası uygulandığını söyledi.

20 May 2016 - 12:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber