'Kabineyi İzmir'de Toplayacağız'

İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nin de yeni dönemde aktif olarak kullanılacağını belirten Yıldırım, "En kısa sürede kabineyi İzmir'de toplayacağız" dedi

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  AK Parti'nin yarın gerçekleştirilecek olağanüstü kongresine tek genel başkan adayı olarak girecek.  Ankara'da Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Yıldırım'la röportaj yaptı.  İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nin de yeni dönemde aktif olarak kullanılacağını belirten Yıldırım, "En kısa sürede kabineyi  İzmir'de toplayacağız"

"1 KASIM'DA OYLARIYLA BENİ MECLİSE YOLLAYAN DEĞERLİ İZMİRLİ HEMŞERİLERİME MİNNETTARIM"

AK Parti Genel Başkan adayı  Binali Yıldırım, milletvekili seçildiği  İzmir'in kendisine Genel Başkanlık ve Başbakanlık yolunu açan kent olduğunu belirtti ve ekledi: "1 Kasım'da oylarıyla beni parlamentoya yollayan değerli İzmirli hemşehrilerime minnettarım."

"İZMİR, SİYASİ HAYATIMIZA HER ZAMAN DAMGASINI VURAN ÖZEL BİR KENTTİR"

Yıldırım, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde milletvekili seçildiği  İzmir'in kendisine Genel Başkanlık ve Başbakanlık yolunu açan kent olduğunu belirtti. Yıldırım, "1 Kasım'da oylarıyla beni parlamentoya yollayan değerli İzmirli hemşehrilerime minnettarım.  İzmir, siyasi hayatımıza her zaman damgasını vuran özel bir kenttir. Benim genel başkan adaylığımla beraber  İzmir de bir anlamda yeni Başbakanı seçen kent olmuştur. Bize oy versin ya da vermesin, tüm İzmirlilere minnettarım" diye konuştu.

"İLK KABİNE TOPLANTISINI ERDOĞAN'IN BAŞKANLIĞINDA CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Kongrenin ardından süratle hükümeti kurma çalışmalarını tamamlayacaklarını anlatan Yıldırım, ilk  Bakanlar Kurulu toplantısını  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştireceklerini açıkladı.

"EN KISA SÜREDE KABİNEYİ İZMİR'DE TOPLAYACAĞIZ"

İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nin de yeni dönemde aktif olarak kullanılacağını belirten Yıldırım, "En kısa sürede kabineyi  İzmir'de toplayacağız" diye konuştu.

"ERDOĞAN, AK PARTİ HAREKETİNİN DOĞAL LİDERİ"

Hükümet programının merkezinde Anayasa reformu ve Başkanlık Sistemi'nin olacağını kaydeden Yıldırım, anayasal değişimi sağlamadan ekonomik dönüşümün sürdürülemeyeceğinin ve sistemin tıkanacağının altını çizdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  AK Parti hareketinin doğal lideri olduğunu belirten Yıldırım, "Öncelikli hedefimiz sistemin sağlıklı işlemesine olanak sağlayacak anayasal değişiklikleri yapmak ve reformlara hız kazandırmak" dedi.

21 May 2016 - 23:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber