Jetski battı, tek can yeleğine tutunarak kurtuldular

Burdur Gölü'ne açıldıktan sonra jet- ski'nin batması nedeniyle kaybolan Gökhan Çokcan ve Ayşe Özmen, havadan ve karadan yapılan çalışmalarla 6 saat sonra sahilde bitkin halde bulundu

HALK  Plajı'ndaki iskeleden dün saat 18.00 sıralarında jet- ski ile açılan Gökhan Çokcan ve Ayşe Özmen, saat 20.00 sıralarında cep telefonuyla arkadaşlarını arayarak jet-ski'nin battığını haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, Afet ve Acil Durum (AFAD)ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına havadan destek sağlanması için Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce de bölgeye bir helikopter gönderildi. Çalışmalara pek çok kişi de jet- ski'lerle katıldı. Gölde ve sahilde yapılan arama çalışmaları sırasında olay yerine gelen Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, ekiplerden bilgi aldı.
GECE YARISI BULUNDULAR
Gece yarısına kadar süren arama kurtarma çalışmaları sonunda saat 24.00 sıralarında Gökhan Çokcan ve Ayşe Özmen, Çendik ile Suludere köyleri arasındaki sahilde bitkin halde bulundu. İkili, sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra kontrol amaçlı Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Çokcan ve Özmen'in bulunmasından sonra açıklama yapan Vali Yılmaz, akşam saatlerinde iki kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine yoğun bir arama çalışması yürütüldüğünü, Antalya'dan da helikopter desteği aldıklarını belirtti. Vali Yılmaz, "Çok şükür sağ salim bulundular. Bir sıkıntıları yok" dedi.
'TEK CAN YELEĞİNE TUTUNMUŞLAR'
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise jet- ski'nin batması nedeniyle kaybolan Gökhan Çokcan ve Ayşe Özmen'in can yeleği sayesinde kurtulduğunu söyledi. Kazazedelerden sadece birinde can yeleği bulunduğunu kaydeden Başkan Ercengiz, "İkisi de can yeleğine tutunarak karaya yüzerek ulaşmış. Yaklaşık 1.5 saat suda kalmışlar. Herhangi bir hayati tehlikeleri görünmüyor. Uzun süre suda kalmaları nedeniyle sıvı elektrolit ve ısı kaybına bağlı olarak bir süre tedbiren gözlem altında kalacaklar" diye konuştu.

10 Eyl 2016 - 11:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber