İddianame kabul edildi: 1 numara Gülen

17-25 Aralık Kumpas iddianamesi İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul ederek Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten talepli yakalama kararı çıkarttı

TAKİPSİZLİKLE sonuçlanan 17- 25 Aralık soruşturmalarında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla Fethullah Gülen ve eski emniyet müdürü Yakup Saygılı’nın da aralarında bulunduğu 69 sanık hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi.

Mahkeme iddianamenin 1 numaralı şüphelisi Fethullah Gülen ve 2 numaralı şüpheli Sinan Dursun hakkında kırmızı bülten talepli yakalama kararı çıkarttı.

Mahkeme ilk duruşma için 6-7-8-11 Ocak 2016 tarihlerine gün verilirken, duruşmaların kendi salonunda mı Silivri Cezaevi’ndeki Duruşma Salonu’nda mı görüleceği henüz belirlenmedi.

1453 sayfalık iddianamede 1 numaralı şüpheli Fethullah Gülen ile 2 numaralı şüpheli Sinan Dursun’un, “cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini engellemeye teşebbüs” “FETÖ(Fetullahçı Terör Örgütü)/PDY (Paralel Devlet Yapılanması) silahlı terör örgütünü kurmak ve yönetmek”, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri siyasal casusluk maksadıyla elde etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 37 yıl 6 aydan 52 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

İddianamede diğer 69 şüphelinin, 7 yıl 6 aydan 338 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.  

19 Eki 2015 - 11:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber