'Hendeklere PKK ile Amerikan planları...'

Sözde Ermeni Soykırımının anma günü olarak kutlanması için Almanya'da 2 Haziran’da yapılacak oylamayı protesto etmek için Berlin’e giden Doğu Perinçek açıklamalarda bulundu

PERİNÇEK Amerikalı askerlerin PYD armasını takmaları konusunda ,” Amerika zaten açık açık PYD’yi destekliyor.Türkiye bugün PKK’yı hendeklere gömerken, Amerikan planlarını da hendeklere gömüyor” dedi.

Beraberinde eski bakanlar Yaşar Okuyan, Enis Öksüz ve bazı eski askerlerinde olduğu 150 kişilik bir heyetle THY’den kiralanan özel bir uçakla İstanbul’dan Berlin’e giden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada ABD ile PYD ilişkileri sorusuna , "Amerika kendisi açık açık zaten PKK ve PYD'yi destekliyor. Oraya cephane, silah veriyor. 3 bin Amerikan askeri ve uzmanı şu an Suriye'nin kuzeyinde, PYD bölgesinde. Orada PYD Amerika tarafından eğitiliyor, destekleniyor. Donatılıyor. Türkiye'ni üzerine sürülüyor. Onun için Türkiye bugün PKK'yi hendeklere gömerken Amerikan planlarını da hendeklere gömüyor. Yani bugün Türkiye'de hendeklere gömülen Amerikan planlarıdır. Çıkıyorlar beyaz bayrak çekiyorlar ya , beyaz bayrak aslında Amerika’ı'nın da dolaylı olarak beyaz bayrağıdır" yanıtını verdi.

BAYERN MUNİH- BORISSiA DORTOUNTH MAÇINDA GOL KARARI VEREBİLİR Mİ?

Almanya Federal Meclisinin (Bundestag) 1915 olaylarıyla ilgili sözde soykırımın anma günü olarak kutlanması için yapılacak oylaması Almanya'da yaşayan Türkler tarafından protesto edilecek. Protesto yürüyüşüne katılacak olan Doğu Perinçek, Alman -Türk dostluğu bakımından tasarının çıkmayacağını beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Zaten Alman Meclisi'nin yetkisi yok. Hem İnsan Hakları Mahkemesi kararları hem de BM 1948 Sözleşmesi, 'Soykırımı ancak o ülkenin yetkili mahkemesi yani yerel mahkemesi karar verebilir veya uluslararası ceza mahkemesi verebilir' diyor. Parlamentoların, hükümetlerin, belediyelerin, üniversitelerin, akademik kurumların ve diğer bütün kurumların soykırım konusunda bir hüküm kurma yetkisi yok. En önemlisi bu. Yetkileri yok. Bu Borissiadortmunt- Bayern Münich maçında gol karar vermeye benzer. O maçta topun çizgiyi geçip geçmediğine Alman Meclisi karar verebilir mi? Onun için Alman Meclisi'nin önüne kadar gideceğiz. 'Sen yetkili değilsin' diyeceğiz. “

Yasanın geçmesi durumunda Almanya ile ilişikilerin nasıl bir şekil alacağın sorulması üzerine de Perinçek, "Bu Almanya'nın kendi ülkesinde bir takım huzursuzlukları fitillemesi anlamına gelir. 4 milyon Türk var Almanya'da. Toplumda, çarşıda, fabrikada hep beraber bulunuyorlar. Almanya onun için kendi ülkesinde bir huzursuzluk çıkartan bir eğilim içine giremez diye düşünüyoruz."

Perinçek, tasarının Türkiye'nin baskı altına alınması için Alman Parlamentosu'na getirildiğini kaydetti. Perinçek ve beraberindeler daha sonra özel bir uçakla Almanya'ya hareket etti.

28 May 2016 - 22:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber