Havalimanında pasaport çilesi

Atatürk Havalimanı'ndaki Polnet Bilgi Sistemi'nde meydana gelen arıza nedeniyle, yurda giriş ve çıkışların yapıldığı pasaport noktalarında uzun kuyruklar meydana geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polnet Bilgi Sistemi'nde saat 20.00 itibariyle başlayan arıza nedeniyle, Atatürk Havalimanı'nda yolcu giriş ve çıkışlarında yığılma oldu.

Yolcular Polnet arızası nedeniyle uzun süre bekleyince alkış ve ıslıklayarak tepki gösterdi. Sistemdeki arıza yüzünden yolcuların giriş ve çıkışları manuel olarak yapılabildi.

Yaşanan arıza nedeniyle İstanbul TAV Terminal İşletme Müdürlüğü Havalimanı'nda Türkçe ve İngilizce anons yaparak yolcu kuyruğu oluşmaması için açık olan pasaport noktalarına yolcuları yönlendirdi.

Polis, ise yolcu yoğunluğunu azaltmak için bütün pasaport kontrol noktalarını açarak yolcuların işlemlerini hızlandırmaya çalıştı.

Arıza nedeniyle Dış Hatlarda 18 İç Hatlar da da 6 sefer olmak üzere toplam 24 seferde gecikmeler yaşandı.

Arızanın 22.30 da giderilmesinin ardından yaşana yoğunluk sona erdi.

AHL'den Kıbrıs'a gitmek üzere havalimanına gelen bir Avukat, hürriyet.com.tr'ye verdiği bilgide 'Havalimanında tam bir kaos var. Şu an, araması olan, yurtdışına çıkış yasağı olan çıkabilir. Çünkü sistem çalışmadığı için işlemleri elle yapıyorlar" dedi.

24 Eki 2015 - 23:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber