Hava kirliliği alarm veriyor!

İzmir'de, bazı bölgelerde hava kalitesinin "sağlıksız" düzeyin bir alt kademesi olan "hassas"ta seyrettiği bildirildi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığının düzenli olarak paylaştığı "Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı" verilerine göre, kentte bazı bölgelerde hava kirliliği sınır değerlerinin aşıldığı ve hava kalitesinin "sağlıksız" düzeyin bir alt kademesi olan "hassas"ta seyrettiği belirtildi.
Hava kirliliği nedeniyle kentte gökyüzünü siyah bulutlar kaplarken, başta İzmir'in simgesi tarihi Saat Kulesi olmak üzere sahiller ve ana arterlerde görüş mesafesinde azalma yaşandığı görüldü.
Alsancak, Gaziemir, Şirinyer, Güzelyalı, Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı'daki hava kalitesi ölçüm istasyonlarından alınan bilgiler doğrultusunda, mevzuat gereği en fazla 90 olması gereken metreküp başına hava kirletici partikül madde miktarı Güzelyalı'da 265, Gaziemir'de 263, Bayraklı'da 261 ve Şirinyer'de de 208'e yükseldi
Karşıyaka sahilde balık tutan vatandaşlardan Ahmet Sarıçiçek, İzmir'de hava kirliliğinin doğalgazın olmadığı bölgelerde odun ve kömür kullanılması nedeniyle arttığını belirterek, "İzmir'in üstünde korkunç derecede bir siyah bulut tabakası var. Sahilleri temizlesek de esen rüzgarların etkisiyle pis kirli hava maalesef sahillerimizi de çok ciddi bir şekilde kirletmekte. Burada bile nefes aldığınızda o kirliliği hissedebiliyorsunuz." diye konuştu.
Şükrü Güler isimli vatandaş da kış mevsiminde sobaların yoğun kullanımından dolayı hava kirliliğinin üst seviyelere çıktığını ve İzmir'in güzel manzarasının bile hava kirliliğinden dolayı anlaşılmadığını kaydetti.

27 Kas 2016 - 08:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber