Hava harekatı sonucunda...

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt Pervari ve Kandil bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, toprak altı sığınak ve silah mevziileri düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Silvan’da devam eden operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarına ait; dört adet Kalaşnikov Piyade Tüfeği, bir adet mavzer Piyade Tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar ve beş adet mühimmatı, iki tabanca, beş av tüfeği ve bir adet pompalı tüfek, 669 adet hafif silah mühimmatı, 300 m kablo ve tıbbi malzeme, yedi adet El Yapımı Patlayıcı ele geçirildiği bildirildi.

3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
Van Erciş’de bir duyum üzerine icra edilen ve bir Astsubayın şehit olduğu operasyon sonucunda üç Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristin, bir Kaleşnikov, bir Biksi Makineli Tüfeği ve bir tabanca ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtilerek, işbirlikçi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan beş şahıstan ikisinin tutuklandığı kaydedildi.
PATLAYICI İMHA EDİLDİ
Kulp-Lice kara yolunda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca asfalta gömülen, 50 metre aralıklı iki adet 100 kilogramlık el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildiği ifade edildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Ağrı Doğubayazıt’ta, icra edilen operasyonda bulunan altı adet sığınakta; 1.900 kg amonyum nitrat (38 çuval),
37 adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği (kullanılmaya hazır), bir adet büyük, bir adet küçük tüp, bir adet M-16 şarjörü ve 30 adet fişeği, 12 adet Biksi mühimmatı, 30 m kablo, bir adet akü, bir adet pil şarj cihazı,
iki adet mazot bidonu, bir adet ders notu (patlayıcı madde hazırlanması konusunda), çok sayıda muhtelif giyim, yaşam ve sıhhıye malzemesi ele geçirildiği bildirildi.
Şırnak Beytüşşebap’ta ise icra edilen operasyonda bulunan sığınakta; bir adet savunma tipi el bombası, 15 adet el bombası fünyesi, iki adet antitank roket başlığı, 30 adet M-16 Piyade Tüfeği mühimmatı, bir adet 12 kg tüp, çok sayıda, muhtelif giyim, yaşam ve sıhhıye malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.
Bingöl Merkez’de, icra edilen operasyonda bulunan dokuz adet sığınakta; 500 kg amonyum nitrat, 200 m kablo, bir adet akü, 12 adet büyük pil, bir adet şişme bot, üç adet hava pompası, bir adet beş tonluk boş plastik su tankı (yere gömülü halde), çok sayıda, muhtelif giyim, yaşam ve sıhhıye malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ
Siirt Pervari’de icra edilen hava harekâtında, Bölücü Terör Örgütüne ait depo, barınak ve sığınaklar imha edildiği bildirildi.
Kandil bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen barınak, toprak altı sığınak ve silah mevziileri düzenlenen hava harekâtı ile imha edildiği kaydedildi.
(İHA)

14 Kas 2015 - 15:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber