'Gül gibi kızımı 3 dakikada parçaladı!'

Erzurum’da nişanlısı kasap Ahmet Yavuz tarafından şah damarı kesilip 27 yerinden bıçaklanarak öldürülen Burcu Şengel’in annesi Songül Şengel, Cumhuriyet Savcısınının sanık hakkında ömürboyu hapis cezası istemesine tepki gösterdi

YAVUZ'UN kocasını ve kızını öldürdükten sonra kendisi ile komşularını da yaraladığını hatırlatan Şengel, "Gül gibi tazecik kızımı 3 dakika içerisinde paramparça etti. Savcı neden ağırlaştırılmış müebbet istemedi de sadece müebbet istedi? Ben onun idam edilmesini istiyorum" dedi.

Olay, 13 Ağustos 2015 günü merkez Aziziye İlçesi’ne bağlı Ilıca Mahallesi Mesire Sokak’taki 21 numaralı evde meydana geldi. Nişanlısı 18 yaşındaki Burcu Şengel’i görmeye giden kasap 22 yaşındaki Ahmet Yavuz, iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince zorla Ahmet Yavuz tarafından otomobile bindirildi. Otomobilden kaçmayı başaran Burcu Şengel çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine otomobilden bıçakları alan Ahmet Yavuz, ilk önce kayınpederi Salih Şengel’i (65) öldürdü. Ardından müdahale eden anne Songül Şengel (61) ile komşuları Hayati Hıra’yı (58) yaralayan Yavuz, eve girerek nişanlısı Burcu’yu da bıçaklayarak öldürdü. Otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçan Ahmet Yavuz, kısa sürede yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Cumhuriyet savcısı, markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz hakkında 2 kez ömür boyu ve 10 yıla kadar da hapis, kuzeni Ömer Yavuz hakkında ise ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

ANNENİN FERYADI

Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacak olan Ahmet Yavuz hakkında istenen ömürboyu hapis cezasını az bulan Şengel ailesi cezanın arttırılmasını talep etti. Gözyaşları hiç kurumayan Songül Şengel, kızının ve eşinin gözünün önünde öldürülmesi nedeniyle evini değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. Yaşadığı olaylar sonrası psikojik tedavi göremeye başladığını vurgulayan Songül Şengel şunları anlattı: "Daha 4 aylık nişanlıydılar. Olaydan 3 gün önce oğlumun düğünü vardı. Orada birlikte dans ettiler. Kocam ile Ahmet’in babası da karşılıklı oynadı. Gül gibi tazecik kızımı 3 dakika içerisinde paramparça etti. Kızım çeyizlerini bile kullanamadı. Giderken de ’gelip sizin hepinizi doğrayacağım’ dedi, küfürler etti. Cezaevinde yatmasın idam etsinler. Yaşananlar gözümün önünden hiç gitmiyor. Ben kızımı, kocamı istiyorum. Bıçakladığı için elim tutmuyor." 

09 Şub 2016 - 11:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber